Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Super Champions η «απάντηση» του Τσέφεριν στο European Super League

Super Champions η «απάντηση» του Τσέφεριν στο European Super League

Το… νέο «Champions League που θα δημιουργήσει η UEFA προκειμένου να «κόψει» τη διάθεση των ισχυρών ομάδων της Ευρώπης για δημιουργία του European Super League.

Μια νέα διοργάνωση των… αστέρων φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά. Η διάθεση των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης, για τη δημιουργία European Super League, φέρνει την αντίδραση της UEFA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «AS», ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν, φαίνεται πως προχωράει στη δημιουργία του Super Champions που θα αρχίσει από το 2024, αναβαθμίζοντας έτσι το Champions League..

Η νέα διοργάνωση θα έχει περισσότερα παιχνίδια, κάτι που θα αποφέρει αυτομάτως περισσότερα έσοδα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Το συγκεκριμένο «σενάριο» δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις εγχώριες διοργανώσεις.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ο Τσέφεριν θα έχει στο πλευρό του τη Ρεάλ Μαδρίτη αλλά και τις Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενερμπαχτσέ και Παρί ΣΖ.

Ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, βρίσκεται στην τετραμελή ομάδα διαχείρισης που σύστησε ο  πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, προκειμένου να προετοιμάσει και να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την έναρξη του  νέου Champions League, «SuperChampions» για το 2024

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έχουν γίνει εργασίες για ένα εννεαετές έργο κατά την περίοδο μεταξύ 2024 και 2033, και αν συμφωνήσουν όλα τα μέρη, η έναρξη του Super Champions θα μπορούσε να παρουσιαστεί το 2022 ή το 2023. Η νέα διοργάνωση έχει την έγκριση της FIFA».

«Οι αγώνες του Κυπέλλου πρέπει να μειωθούν σε  τέσσερις ή πέντε ημερομηνίες και τα εγχώρια πρωταθλήματα πρέπει κατά προτίμηση να αποτελούνται από 16 ομάδες ή το πολύ 18» τονίζεται.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις