Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Super Cup: «Είχαμε μισή ομάδα στην προετοιμασία» δήλωσε ο Μπαρτζώκας – «Προπονήθηκε ο Γκριγκόνις, αλλά δεν θα παίξει ο Γουόλτερς» είπε ο Ντέγιαν Ράντονιτς

Super Cup: «Είχαμε μισή ομάδα στην προετοιμασία» δήλωσε ο Μπαρτζώκας – «Προπονήθηκε ο Γκριγκόνις, αλλά δεν θα παίξει ο Γουόλτερς» είπε ο Ντέγιαν Ράντονιτς
ΦΩΤΟ Intime

Η ώρα για τους πρώτους επίσημους αγώνες στη σεζόν στο μπάσκετ πλησιάζει, με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Προμηθέα Πάτρας και τον Κολοσσό Ρόδου να “μάχονται” για το Super Cup.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι φυσικά τα φαβορί για τον τελικό του Super Cup και αναμένεται να “μονομαχήσουν” για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησαν έτσι στη συνέντευξη Τύπου, με άπαντες να σημειώνουν την ελλιπή προετοιμασία, εξαιτίας των απουσιών για τις Εθνικές Ομάδες.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Η ετοιμότητα είναι σχετική λέξη. Είχαμε έξι διεθνείς που έλειπαν από την προετοιμασία μας και ενσωματώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι σε σχέση με το τι θα θέλαμε. Σε λίγες μέρες ξεκινάει η Euroleague. Στην προετοιμασία είχαμε μισή ομάδα και οι προπονητές πάντοτε παραπονιούνται γι’ αυτό.

Έχουμε έναν σημαντικό κορμό από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή όμως παίζουμε για έναν τίτλο. Δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ή δεν είναι. Είναι ένα σημαντικό event όπως είναι, με όλο το ελληνικό μπάσκετ εδώ.

Θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Θα παίξουμε με σεβασμό. Κοιτάμε μόνο τον αυριανό μας αντίπαλο. Αυτό είναι όλο, ένα παιχνίδι μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε».

Για την προσθήκη 7ου ξένου και το αν θα μεγαλώσει το “χάσμα” μεταξύ των ομάδων: «Η ερώτηση είναι σημαντική, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Από ό,τι ξέρω δεν έχει ψηφιστεί αυτό. Αν υπάρξει απόφαση οριστική να απαντήσω και να πω. Αν ρωτάτε εμένα, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι σχετικό τι σημαίνει η πρόοδος του μπάσκετ. Αν μία ή δύο ελληνικές ομάδες διεκδικούν το Final Four και τον τίτλο είναι μεγάλη πρόοδος. Ως Ολυμπιακός ανταγωνιζόμαστε ομάδες που έχουν 11 και 12 ξένους. Έτσι δεν είναι;

Αυτό με τους γηγενείς συμβαίνει και είναι πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Συμφωνώ με τον Ηλία πως είναι μια μεγάλη συζήτηση και όλοι οι προπονητές πρέπει να πάρουν θέση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω εφόσον δεν έχει γίνει πράξη».

Οι δηλώσεις του Ράντονιτς

«Κάναμε κάποιες προπονήσεις τις τελευταίες μέρες με τους νέους μας παίκτες και τον Γκριγκόνις. Δυστυχώς, ο Ουόλτερς είναι εκτός και δεν θα παίξει.

Αυτή τη στιγμή για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλά και στις δύο πλευρές. Η συγκέντρωσή μας είναι στο αυριανό ματς. Ελπίζω πως θα παίξουμε καλά για να κερδίσουμε αύριο».

Για την προσθήκη 7ου ξένου και το αν θα μεγαλώσει το “χάσμα” μεταξύ των ομάδων: «Νομίζω πως είναι καλύτερο να μιλήσουν οι υπόλοιποι για αυτό… Είμαι εδώ μόλις έναν μήνα, δεν πρέπει να μιλήσω για αυτό το θέμα».

Οι δηλώσεις του Παπαγιάννη

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Για εμάς η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως θα θέλαμε, χάσαμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το αντιστρέψουμε αυτό.

Τους ευχαριστώ όλους για την διάκριση αυτή, χωρίς όσους συνεργάστηκα πέρυσι δεν θα τα κατάφερνα. Ευχαριστώ και όσους με ψήφισαν. Να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία.

Όπως είπε και ο κόουτς, δεν είχαμε μεγάλο χρονικό διάστημα να είμαστε μαζί. Ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες αυτό. Είχαμε έναν τραυματισμό, του Νέιτ Ουόλτερς, που είναι ένα βασικό κλειδί για εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ψάχνουμε δικαιολογίες. Σίγουρα, θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο.

Έχουμε έρθει όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο μικρό διάστημα που είχαμε. Είμαστε πεισμωμένοι για να το κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με το δεξί».

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου

«Πολύ σωστά. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Είναι η πρώτη μας χρονιά σε αυτή τη γιορτή, αυτό το πρώτο στάδιο πριν τη σεζόν. Συμφωνώ με όσους είπαν πως οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Αλλά, όταν μιλάμε για έναν τίτλο, μπαίνεις στο παρκέ για να τον διεκδικήσεις.

Πιστεύω ότι στο βαθμό που είμαστε έτοιμοι, η ομάδα θα είναι έτοιμη για να παρουσιάσει αυτό που πρέπει στο παρκέ και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία σε όλους. Όπως είπε πολύ σωστά και ο Σάσα, να έχουμε μια χρονιά με περισσότερες οικογένειες και λιγότερη βία στα γήπεδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις