Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Super League 1, Άρης – Παναιτωλικός 1-0: Επιστροφή στις νίκες με Γκρέι και αγωνία για Πάλμα

Super League 1, Άρης – Παναιτωλικός 1-0: Επιστροφή στις νίκες με Γκρέι και αγωνία για Πάλμα

Μετά την “γκέλα” της περασμένης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα του Πάρντιου επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0, για την 15η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Άρης ήταν πολύ ανώτερος από τον Παναιτωλικό, με τον Γκρέι να στέλνει τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά να μετράει μόνο η τρίτη, καθώς τα δύο πρώτα γκολ ακυρώθηκαν λόγω του ότι ο επιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν εκτεθειμένος.

Ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να τη χαρεί όσο θα ήθελε κι αυτό γιατί λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Πάλμα αποχώρησε με λυγμούς από το γήπεδο.

Στο στρατόπεδο του Άρη επικρατεί αγωνία για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς, πιάνοντας τον Βόλο ενώ ο Παναιτωλικός καταλαμβάνει την 8η με 16 πόντους.

Ο αγώνας

Δραστήριος, με κατοχή της μπάλας και επιθετικές πρωτοβουλίες στην εστία του αντιπάλου, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Αρης, με τον Παναιτωλικό να έχει, ως επί το πλείστον, την προσοχή του στραμμένη στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο 12’, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, Ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ, στην καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 21’ ο Γκρέι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ, με την υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μάνου Γκαρθία δεν μπόρεσε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 31’ , με πρωταγωνιστή ξανά τον Γκρέι, ακυρώθηκε δεύτερο τέρμα του Αρη, καθώς ο 31χρονος επιθετικός (με την πιστοποίηση και από το VAR), ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στις καθυστερήσεις οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν εκ νέου, αλλά το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Πάλμας, από πλάγια αριστερά, έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Την ενέργεια και αποφασιστικότητά του διατήρησε ο Αρης με την επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, γεγονός που τον έφερε σε θέση βολής, αρχικά, στο 48’ με τον Οντουμπάτζο (μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης).

Στο 52’ βρήκε στόχο, ανοίγοντας το σκορ. Ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκρέι , με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-0.

Στο 67’ o Μλάντεν προσπάθησε να ισοφαρίσει για τον Παναιτωλικό, η μπάλα φρέναρε στο σώμα του Φαμπιάνο και κατέληξε κόρνερ και στο 68’, σε αντεπίθεση του Αρη, ο Γκρέι, από πλάγια δεξιά, πέρασε τον Ανέστη, το σουτ του, όμως, εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Φλόρες.

Στο 78’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ο Γκρέι βρήκε τον Μανού Γκαρθία, το σουτ του τελευταίου σταμάτησε ο Λιάβας. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζοάο Πέδρο απείλησε, για τους φιλοξενούμενους, το σουτ έφυγε άουτ, κατάληξη που είχε και το σουτ που έκανε ο Γκρέι, σε κενή εστία, στο 82’.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Oντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Ετέμπο, Γκαρσία, Μαντσίνι (Νταμπό 72′), Πάλμα (Εμπακατά 89′), Γκαρθία (Ιτούρμπε 80′), Γκρέι.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (Σενγκέλια 69′), Φλόρες, Νταγκό (Ξενιτίδης 75′), Κολοβός (Ζοάο Πέδρο 76′), Ντίας, Καρέλης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις