Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Super League 1, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Πήραν τον βαθμό με αυτογκόλ οι Ηπειρώτες

Super League 1, Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Πήραν τον βαθμό με αυτογκόλ οι Ηπειρώτες

Η Λαμία και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.

Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα κυνήγησαν το τρίποντο που θα τους έδινε βαθμολογική ανάσα, ωστόσο μοιράστηκαν από έναν βαθμό, παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ύστερα από 15 αγωνιστικές στη Super League 1.

Με το βαθμό της ισοπαλίας, η Λαμία παραμένει με 10 βαθμούς στην 13η θέση και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται μόλις ένα βήμα πάνω και ισοβαθμεί με ΟΦΗ και Λεβαδειακό στους 11 βαθμούς.

Ο αγώνας

Οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη τελική στο ματς στο 11’ με ένα μακρινό σουτ του Πήλιου που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 12’ ο Σούλης έδειξε καλά αντανακλαστικά στη σέντρα-σουτ του Ντε Βινσέντι απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 20’ από χαμηλή σέντρα σουτ του Γιακουμάκη δεν μπόρεσε κανείς να σπρώξει την μπάλα προς τα δίκτυα, με τον Ντε Βινσέντι να βρίσκεται ένα βήμα πίσω απ’ την μπάλα.

Στο 29’ από κόρνερ του Σόρια, ο Παντελάκης σηκώθηκε αμαρκάριστος για κεφαλιά, όμως «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ κι εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να έχει πιο «καθαρές» ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, πλησιάζοντας ξανά στο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 45λέπτου, με ένα πολύ δυνατό σουτ του Καραχάλιου από τα 30 μέτρα που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμία να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία με το σουτ του Τζανδάρη στο 61’ που κόντραρε και πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Σούλη.

Η πίεση της Λαμίας επιβραβεύτηκε στο 66ο λεπτό με το γκολ του Μπεχαράνο. Από σέντρα του Γκοράνοβ, ο Γιακουμάκης ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και την έστρωσε προς τον Λατινοαμερικανό, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-0 για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Η χαρά των παικτών της Λαμίας δεν κράτησε για πολύ. Στο 74’ από φάουλ του Σόρια, ο Παντελάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά κι ο Κορνέζος στην προσπάθειά του να προλάβει τον Σταματελόπουλο, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 78’ ο ΠΑΣ Γιάννινα λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή, όταν ο Σταματελόπουλος έφυγε στην κόντρα, πρόλαβε τον Αντέτζο και τον Σαράνοφ, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛAMIA (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (88΄Βασιλακάκης), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (65΄Σλίβκα), Μανούσος (84΄Μπάμπης), Γιακουμάκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Μορέιρα, Ροσέρο (17΄Σταματελόπουλος) (86΄Μπαλάν), Παμλίδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις