Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Super League 1, Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Άφησαν βαθμούς στη Λιβαδειά οι Θεσσαλονικείς

Super League 1, Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Άφησαν βαθμούς στη Λιβαδειά οι Θεσσαλονικείς
Intime.gr

Ο Άρης άφησε δύο βαθμούς κόντρα στον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά για την 14η αγωνιστική της Super League 1. Οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με δύο γκολάρες από τους Χάμοντ και Πάλμα.

Ο Άρης δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την έδρα του Λεβαδειακού για τη Super League 1, όπως έκανε πριν λίγες ημέρες για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ από τους Βοιωτούς, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από δύο εκπληκτικά γκολ των Χάμοντ και Πάλμα, ενώ ο Γκρέι έχασε μεγάλες ευκαιρίες για τους κίτρινους. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία σε 14 ματς με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό και όλες ήταν με 1-1.

Σημαντικός ο βαθμός για τον Λεβαδειακό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ακόμα δύο βαθμούς “πέταξε” ο Άρης, ο οποίος έχει μείνει μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να περιμένει την ευκαιρία του σε κάποια αντεπίθεση. Ο Ζερβίνιο πήρε πολλές μπαλιές στην επίθεση και δημιούργησε προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Αν και οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πλησιάσουν την περιοχή των γηπεδούχων και να απειλήσουν, παρόλα αυτά είχαν μόλις μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Στο 23′ και μετά από σέντρα του Μαζικού, ο Εμπακατά έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μάρκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός κατάφερε να περιορίσει την επιθετικότητα των Θεσσαλονικέων και μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας κάνει το 1-0. Στο38′ ο Χάμοντ είδε τον Κουέστα εκτός θέσης και έπιασε μια… σουτάρα, αρκετά μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής, για να κάνει το 1-0. Πριν “βγει” το πρώτο μέρος (45′) ο Δούμτσιος αστόχησε με κοντινή κεφαλιά.

Ο Άρης μπήκε επιθετικά με την έναρξη της επανάληψης, ενώ ο Πάρντιου άλλαξε το σύστημα της ομάδας (έπαιξε με 4-2-3-1) και έριξε στο ματς τους Ιτούρμπε, Πάλμα και Μαντσίνι στις θέσειςτων Εμπακατά, Νταμπό και Ζερβίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να βρουν γκολ στο 64′. Ο Πάλμα εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάρκοβιτς για το 1-1.

Ο Άρης προσπάθησε, όπως και στο Κύπελλο, να κάνει την ανατροπή και στο 66′ άγγιξε το 1-2, καθώς ο Μαντσίνι σέντραρε υπέροχα από τα δεξιά προς τον Γκαρσία όμως η κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας

Στο 73′ οι Θεσσαλονικείς έκαναν το 1-2, αλλά το γκολ του Μαντσίνι ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το σύνολο του Πάρντιου έφτασε κοντά στο γκολ και στο 87′, όταν Γκαρσία γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά προς τον Γκρέι που κατάφερε… να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Κακό τελείωμα έκανε ο επιθετικός του Άρη και στο 95′, σουτάροντας ψηλά άουτ, παρότι ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Ντεντάκης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Μεχία, Χάμοντ (Λούα Λούα 71′), Βρακάς (Τζημόπουλος 78′), Δούμτσιος (Τσιριγώτης 90+3′), Νίκας, Μουτίνιο.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Εμπακατά (Ιτούρμπε 46′), Ετέμπο, Νταμπό (Πάλμα 46′), Μαζικού, Γκαρσία, Γκρέι, Ζερβινιό (Μαντσίνι 46′).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις