Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Super League 1, ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3: Ο κιτρινόμαυρος θρίαμβος έγινε «αυτοκτονία»

Super League 1, ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3: Ο κιτρινόμαυρος θρίαμβος έγινε «αυτοκτονία»
Intime.gr

Το παθιασμένο «πέρασμα» της ΑΕΚ από την Κρήτη… μεταμορφώθηκε σε “κηδεία”. Η Ένωση προηγήθηκε με 3-0 του ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” -παίζοντας με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο- αλλά τελικά γνώρισε την ισοφάριση (3-3) δεχόμενη όλα τα γκολ μετά το 78′!

Η ΑΕΚ μπήκε… δυνατά στον αγώνα, δείχνοντας από νωρίς τις επιθετικές της βλέψεις στην έδρα του ΟΦΗ, κάτι που φάνηκε από την παρουσία των Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Αμπραμπάτ και Αραούχο στην ενδεκάδα του Μιλόγεβιτς.

Μόλις στο 4′ η ΑΕΚ “άγγιξε” το γκολ. Από ωραία βαθιά μπαλιά του Μισελέν, ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας του ΟΦΗ, πρόλαβε την έξοδο του Επασί στη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι!

Τη στιγμή που ο ΟΦΗ άρχισε να ισορροπεί το ματς (χωρίς να απειλεί, αφού ο Σιμάνσκι έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο), η ΑΕΚ έφτασε στο 0-1. Στο 15′ ο Αραούχο κινήθηκε ωραία στον άξονα, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε συρτό σουτ -με το αριστερό- αρκετά έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Επασί.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς, παρά την πιο επιθετική διάθεση που έδειξε ο ΟΦΗ. Στο 36′ όμως άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην επίθεση, αλλά ο Λάμπρου τον… καβάλησε στην πλάτη για να τον σταματήσει. Παίκτες των γηπεδούχων “έπεσαν” στον επιθετικό της Ένωσης, αφού αυτός έσπρωξε τον αντίπαλο του αλλά και τον Νέιρα. Τελικά, αφού τα “αίματα” ηρέμησαν, ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλε τον Γκαρσία κι έδωσε κίτρινη στον Λάμπρου.

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο ΟΦΗ δέχθηκε και δεύτερο γκολ από την ΑΕΚ, ελάχιστα μετά το μακρινό πλασέ του Λάμπρου (ο Στάνκοβιτς ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ). Μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Σιμάνσκι από δεξιά, ο Τσούμπερ ξεμαρκαρίστηκε με υπέροχο τρόπο μέσα στην περιοχή και με κοντινό σουτ στο 41′ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Επασί για το 0-2 του ημιχρόνου. Στην τελευταία καλή στιγμή του 45λέπτου, ο Τζαβέλλας δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά (δεν έκανε καλή επέμβαση ο Επασί, μετά την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μισελέν).

Ο ΟΦΗ ανέβασε “στροφές” στην επανάληψη, προκειμένου να μειώσει στο σκορ. Η παρουσία του Ντουρμισάι στο δεύτερο ημίχρονο αύξησε την πίεση στην “κιτρινόμαυρη” περιοχή. Βλέποντας την ΑΕΚ να δέχεται πίεση και να δείχνει κουρασμένη, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε τις πρώτες του αλλαγές (Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ στις θέσεις των Αραούχο και Άμραμπατ) και δικαίωσε στο 65′. Έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Σάκχοφ, ο Ανσαριφάρντ έφερε την μπάλα μπροστά του και με ένα ξερό σουτ στην αριστερή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί για το 0-3.

Η νίκη της ΑΕΚ “φάνηκε να… κλειδώνει (ο Μάνταλος μπήκε στη θέση του Τσούμπερ, που τα έδωσε όλα), αλλά ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει για το… γκολ. Στο 78′ και μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Νέιρα έπιασε την κεφαλιά – ψαράκι και μείωσε σε 3-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Νέιρα μείωσε σε 3-2, με όμορφο πλασέ (μετά από λάθος στην κιτρινόμαυρη άμυνα), βάζοντας μεγάλο… βάρος στους ώμους των φιλοξενούμενων.

Ο Σβάρνας μπήκε στη θέση του Σιμάνσκι (88′), για να βοηθήσει στην άμυνα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα χρόνο και… χτύπησαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά από εκτέλεση φάουλ και αναταραχή στα καρέ της ΑΕΚ, η μπάλα “κόλλησε” στην περιοχή της Ένωσης και ο Βούρος με κοντινή προβολή και.. αρκετή δόση τύχης τη σπρώξει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το τελικό 3-3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις