Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Super League 1, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Με Μπιέλ και Βαλμπουενά νίκησαν στο Αγρίνιο οι Πειραιώτες

Super League 1, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Με Μπιέλ και Βαλμπουενά νίκησαν στο Αγρίνιο οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό στην 9η αγωνιστική της Super League 1 και άφησε πίσω του την ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθεί αγώνας με τη Φράιμπουργκ για το Europa League.

Παρότι είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα φοβερό σουτ του Μπιέλ στο δεύτερο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ στο Αγρίνιο στο 50′, με τον Βαλμπουενά να “καθαρίζει” το ματς στο 82′ με ωραία προσωπική ενέργεια.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός επανήλθε έτσι στις νίκες στη Super League 1 και επανέφερε την… ηρεμία στο εσωτερικό του, ενώ ο Παναιτωλικός έφθασε πια τους τρεις αγώνες χωρίς νίκη, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Ολυμπιακός και Παναιτωλικός ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι δύο ομάδες είχαν όμως κακές επιλογές στην τελική πάσα κι έτσι οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα πέναλτι στο 19′ σε τράβηγμα του Ρέαμπτσιουκ στην περιοχή, ενώ η πρώτη του καλή στιγμή ήρθε στο 24′ με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει αδύναμη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάμες.

Πιο κοντά στο γκολ έφθασε στο 42′ ο Μπιέλ, αλλά φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το γεγονός ότι η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, περνώντας από όλους στην περιοχή, και περισσότερο… απέκρουσε με την προβολή του, παρά έστειλε την μπάλα προς την εστία.

Το 0-0 έμεινε έτσι εύκολα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γάλλο να παίρνει όμως… ρεβάνς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, η μπάλα στρώθηκε στον Μπιέλ σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή κι αυτός με ένα “άπιαστο” πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και μετά το πρώτο γκολ και ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λίγο μετά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αφού ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος όταν έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Στεργιάκη.

Το παιχνίδι έμεινε έτσι “ανοιχτό” μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο, αν και ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να “απειλήσει” ουσιαστικά την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Βαλμπουενά είχε έτσι την ευκαιρία να το “καθαρίσει” στο 82′, με μία εξαιρετική προσωπική ενέργεια και διαγώνιο σουτ που νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 2-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί και ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη στο ματς ως αλλαγή, να είναι η πιο σημαντική στιγμή στο φινάλε την αναμέτρησης.

Ο Τρικαλινός μέσος έκανε την πρώτη συμμετοχή του στη σεζόν, η οποία και συνδυάστηκε τελικά με τη νίκη 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

Παναιτωλικός: Στεργιάκης – Αποστολάκης (66’ Λιάβας), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης – Μλάντεν (82’ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66’ Ντουάρτε) – Σενγκέλια (82’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76’ Πέδρο), Κολοβός

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (70’ Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Χάμες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι), Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις