Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ξέσπασε με τριάρα η Ένωση

Superleague 1, ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ξέσπασε με τριάρα η Ένωση
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να ανοίξει το σκορ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά τελικά πήρε ευρεία νίκη με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Superleague 1.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σέρχιο Αραούχο με δύο γκολ, ενώ ο Τσούμπερ σκόραρε επίσης ανάμεσα στα δύο τέρματα του Αργεντινού, σπάζοντας το… ρόδι για το 2022.

Η ΑΕΚ άφησε έτσι πίσω της τις δύο σερί ήττες από Βόλο και Άρη, διατηρώντας την 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπου ο Απόλλων Σμύρνης παραμένει τελευταίος με μόλις 9 βαθμούς σε 20 αγώνες.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία να σουτάρει άουτ μόλις στο 5′, για να ακολουθήσει μία ωραία ενέργεια, αλλά και άστοχο σουτ από τον Τσούμπερ.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν όμως αυτός που έφθασε πιο κοντά σε ένα πρώτο γκολ, αφού στο 20′ ο Τσίμπσαχ έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και προ του Τσιντώτα, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η Ένωση “απάντησε” με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι που απέκρουσε ο Βέρχουλστ στο 28′ για να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 42′, όταν ο Αραούχο αρχικά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της “ελαφράς ταξιαρχίας” και στη συνέχεια το σουτ του προ κενής εστίας, κόπηκε από τον Φατιόν.

Ενδιάμεσα ακυρώθηκε και ένα γκολ του Μήτογλου για την ομάδα του Γιαννίκη, καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με σουτ μετά από κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε ότι έκανε πρώτα φάουλ στη φάση, για να ξεμαρκαριστεί και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια, για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλων Σμύρνης σε θέση επίθεσης, να έχει δύο πολύ καλές στιγμές για να “παγώσει” το ΟΑΚΑ. 

Ο Σίνιεβιτς σε δύο περιπτώσεις όμως στο 47′ και στο 51′, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Τσιντώτα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στη δεύτερη φάση και να σώζει την Ένωση από ένα γκολ.

Στην εξέλιξη του αγώνα μάλιστα, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και γύρισμα προς την περιοχή, όπου ο Αραούχο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με φοβερό πλασέ από δύσκολη γωνία, έκανε το 1-0 στο ματς.

Το γκολ “έκοψε” τα πόδια των παικτών του Απόλλωνα και στο 57′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να “καθαρίσει” το ματς, με τον Αραούχο να σουτάρει αμαρκάριστος από κοντά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς ήταν όμως… μονόλογος στη συνέχεια, με τον Ντεντάκη να κάνει σημαντικό λάθος στο 67′ και να επιτρέπει στον Τσούμπερ να περάσει και τον Βέρχουλστ για να κάνει το 2-0 στην αναμέτρηση.

Τρία λεπτά αργότερα δε, από ωραία ενέργεια του Μισλέν από δεξιά και γύρισμα προς το πέναλτι, ο Αραούχο με άψογο σουτ με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια παρότι η Ένωση έμεινε και με 10 παίκτες από την αποβολή του Μοχαμαντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να… ξεκολλάει από τα αρνητικά αποτελέσματα στη Superleague 1 και να παίρνει μία σημαντική νίκη για την ψυχολογία της και τη συνέχεια των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (81’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι – Γκαρσία (73’ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (73’ Τάνκοβιτς) – Αραούχο (73’ Ανσαριφάρντ).

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ – Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι – Ντεντάκης, Βιτλής (72’ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Τσίμπσαχ (58’ Σλίβκα) – Παμλίδης (58’ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72’ Μαρτίνες) – Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις