Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Άρης 2-1: «Άντεξε» η ομάδα του Γιαννίκη και πήρε τη νίκη με 10 παίκτες

Superleague 1, ΑΕΚ – Άρης 2-1: «Άντεξε» η ομάδα του Γιαννίκη και πήρε τη νίκη με 10 παίκτες
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη σερί νίκη της στη Superleague 1, δείχνοντας ανίκητη με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, αφού πήρε τη νίκη και επί του Άρη με 2-1 στην 8η αγωνιστική, παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Η Ένωση φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Μήτογλου και Μάνταλου, αλλά η αποβολή του πρώτου στο 70′ και ένα γκολ του Ματέο Γκαρσία αμέσως μετά, έβαλε “φωτιά” στο ντέρμπι. Η ομάδα του Μάντζιου “πίεσε” μέχρι τέλους για την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ, με τους γηπεδούχους να “κρατούν” τη νίκη μπροστά σε 30.000 οπαδούς τους.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ “ανέβηκε” έτσι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ και φθάνοντας στο -1 από τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Έχασε την ευκαιρία να “πιάσει” τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση ο Άρης.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 2′, με τον Μάνταλο να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα με κεφαλιά “ψαράκι” από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ρότα.

Ο Άρης δεν άργησε όμως να ισορροπήσει το ματς και ήταν αυτός που “απείλησε” στη συνέχεια, με τους Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία να βλέπουν τον Στάνκοβιτς να σηκώνει “τείχος” στην εστία του.

Το γκολ ήρθε τελικά στην άλλη πλευρά, με τον Μάνταλο να εκτελεί ένα φάουλ από μακριά στο 16′ και τον Μήτογλου να πιάνει έναν “κεραυνό” με τη μία, για το 1-0 στο ματς και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του “Δικεφάλου” στο πρωτάθλημα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άρης θα μπορούσε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση, αλλά η κεφαλιά του Μπράμπετς από κοντά, έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της Ένωσης.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως η Ένωση κατάφερε να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση. Από τρομερή ενέργεια και κάθετη πάσα του Τσούμπερ, ο Μάνταλος μπήκε μέσα στην περιοχή, έχοντας και τον Ανσαριφάρντ δίπλα του, αλλά παρότι άργησε να εκτελέσει, δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Μπράμπετς και κέρδισε το πέναλτι στο 35′. Ο ίδιος ανέλαβε μάλιστα την εκτέλεση για να κάνει το 2-0 στο ματς και να δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο αγώνας είχε χαμηλό ρυθμό, με τον Άρη να έχει και πάλι την υπεροχή, αλλά χωρίς να μπορεί να “απειλήσει” ουσιαστικά. Μία τρομερή προσωπική ενέργεια του Καμαρά στο 69′ όμως, ήταν αρκετή για να βάλει “φωτιά” στο ματς.

Ο Μαυριτανός επιθετικός νίκησε κατά κράτος τον Μήτογλου με την ταχύτητά του και ο αμυντικός της ΑΕΚ τον τράβηξε για να τον σταματήσει πριν μπει στην περιοχή της ομάδας του, με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού συμβουλεύτηκε το VAR. 

Η Ένωση έμεινε έτσι με 10 παίκτες και η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί. Στο 74′ ο Σούντγκρεν έκανε σέντρα ακριβείας στην “καρδιά” της άμυνας των γηπεδούχων και ο Ματέο Γκαρσία με φοβερή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1 στο ντέρμπι.

Ο αγώνας έγινε έτσι “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά, με τον Άρη να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με Ιτούρμπε και Σάσα για την ισοφάριση, αλλά την ΑΕΚ να “αντέχει” και να φεύγει με τη νίκη από το ντέρμπι, για το 4/4 στο πρωτάθλημα, με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της.

Η Ένωση άφησε μάλιστα πίσω της τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Superleague 1 και με 19 βαθμούς βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το -1 από τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στους 8 βαθμούς έμεινε ο Άρης, που έχοντας και -6 από την αρχή της σεζόν, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την “γκέλα” του Παναθηναϊκού και να τον “πιάσει” στην 5η θέση.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Άρης

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (26’ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (77’ Τζαβέλλας), Σιμόες, Τάνκοβιτς (60’ Λιβάι Γκασία), Μάνταλος (60’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77’ Αραούχο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν , Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (61’ Σάσα), Εντιαγέ (78’ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Μπερτόγλιο (88’ Χαϊροβιτς), Γκάμα (61’ Μαντσίνι), Καμαρά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις