Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Επιστροφή στις νίκες με γκολ Τζαβέλλα

Superleague 1, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Επιστροφή στις νίκες με γκολ Τζαβέλλα
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της Superleague 1, επικρατώντας με 2-1 και αφήνοντας εκτός Play Offs τους Αρκάδες.

Με γκολ του Τζαβέλλα στο 83′ η ΑΕΚ πήρε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας ενόψει των Play Offs της Superleague 1.  Αντίθετα οι Αρκάδες που ισοφάρισαν προσωρινά στο 56′, το γκολ του Αραούχο από το 24′ έμειναν στην 7η θέση και οριακά εκτός Play Offs. 

Το ματς

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 7′, με τον Παπαδόπουλο να νικά σε τετ-α-τετ τον Αραούχο. Η Ένωση είχε τον έλεγχο και πίεζε, ωστόσο ανησύχησε στο 17′, όταν σε αντεπίθεση των Αρκάδων ο Σίτο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε επικίνδυνο γύρισμα, με την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία.

Στο 24′ τελικά και μετά από φάση διαρκείας, ο Αραούχο με σκαστό σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής, έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους και αφιερώνοντας το γκολ στον Χρήστο Καρβουνίδη.

Ως το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας πήρε μέτρα στο γήπεδο και τελικά απείλησε με καρφωτή κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής στο 35′ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και οι ομάδες έφτασαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας μπήκε πιο επιθετικά. Στο 47′ ο Μπαράλες έκανε σουτ από πλάγια θέση στέλνοντας όμως άουτ τη μπάλα, αλλά ο ίδιος παίκτης με καρφωτή κεφαλιά, μετά από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ, στο 56′ έφερε το ματς στα ίσα. 

Η ΑΕΚ αντέδρασε αναλαμβάνοντας άμεσα τον έλεγχο του ματς και ανεβάζοντας «στροφές». Ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, «στρίμωξε» τον Αστέρα και τελικά με κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 83′ πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Παρά την πίεση του Αστέρα δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος και οι Αρκάδες, που δεν τους έφτανε ούτε η ισοπαλία αφού ο ΟΦΗ νικούσε την ίδια στιγμή τον Απόλλωνα στην Κρήτη, έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ. 

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2΄ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57΄ Γέβτιτς), ‘Αμραμπατ, Τσούμπερ (68΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68΄ Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84΄ Γκαρθία), ‘Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46΄ Τιλίκα), Ριέρα (69΄ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις