Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ματσάρα με «αφεντικό» τους Πειραιώτες

Superleague 1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ματσάρα με «αφεντικό» τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ intime

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ για τη 10η αγωνιστική της Superleague 1 και αύξησε το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά οι Πειραιώτες πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με τους Αγκιμπού Καμαρά και Ελ Αλ Αραμπί, παρότι ισοφάρισε ενδιάμεσα ο Αραούχο. Ο Μαροκινός επιθετικός των “ερυθρόλευκων” σκόραρε ξανά στο δεύτερο μέρος από λάθος του Μονχαμάντι, αλλά το ίδιο έκανε και ο Αργεντινός του “Δικεφάλου” στο τέλος, βάζοντας… φωτιά στο ματς, χωρίς να αλλάξει όμως το αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε έτσι στο +6 από την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της Superleague 1 και εκμεταλλεύτηκε και τη νέα “γκέλα” του ΠΑΟΚ για να γίνει από νωρίς το “αφεντικό” για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ στην πρώτη φάση του αγώνα και κατάφερε να το εκμεταλλευτεί απόλυτα. Από την εκτέλεση και την απόκρουση μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφθασε έξω από αυτή στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με μία “φωτοβολίδα” που βρήκε λίγο και σε αντίπαλο, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ “πάγωσε” τους γηπεδούχους, οι οποίοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να βγουν στην επίθεση, αλλά όταν το έκαναν δεν άργησαν να βρουν ένα δικό τους γκολ. Στο 15′ ο Μάνταλος έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Βατσλίκ άργησε να βγει και ο Αραούχο τον πρόλαβε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 με κεφαλιά.

Στη συνέχεια, η Ένωση πήρε τον έλεγχο της μπάλας και προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο τέρμα, αλλά δυσκολεύτηκε στη δημιουργία φάσεων και το πλήρωσε. Οι Πειραιώτες προειδοποίησαν με ένα σουτ του Λαλά που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς και λίγο μετά, στο 32′, ο Γάλλος μπακ έβγαλε άψογη μπαλιά για τον Ελ Αραμπί στην… πλάτη της άμυνας των παικτών του Γιαννίκη.

Ο Μαροκινός έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, έκανε ιδανική προσποίηση στον Μισλέν που έτρεξε να τον κόψει και πλάσαρε από κοντά τον Στάνκοβιτς για το 2-1 στο ματς υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών έφερε νέα “ψυχρολουσία” στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε για να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ “απείλησε” πρώτη με ένα σουτ του Μοχαμάντι που πέρασε λίγο άουτ, αλλά οι Πειραιώτες “απάντησαν” με τον Μασούρα να αναγκάζει τον Στάνκοβιτς σε σπουδαία απόκρουση στη γωνία του για να διατηρήσει το σκορ.

Η ΑΕΚ συνέχισε πάντως να έχει την κατοχή της μπάλας και έψαξε την ισοφάριση, “κλείνοντας” την ομάδα Μαρτίνς στα καρέ της. Αρχικά “φώναξε” μάλιστα για δύο πέναλτι, ένα σε χέρι του Σισέ μέσα στην περιοχή και ένα σε μαρκάρισμα στον Μάνταλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στις δύο φάσεις.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την Ένωση με πρωταγωνιστή των Άμραμπατ, ο οποίος αστόχησε σε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και αμέσως μετά “νικήθηκε” από τον Βατσλίκ, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι το ωραίο διαγώνιο σουτ του.

Κι ενώ η ομάδα του Γιαννίκη “πίεζε” για την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός “χτύπησε” ξανά από το… πουθενά. Ο Μοχαμάντι έκανε… τραγικό λάθος γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω, με τον Ελ Αραμπί να το εκμεταλλεύεται για να περάσει και τον Στάνκοβιτς και να “γράψει” το 3-1 υπέρ της ομάδας του.

Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού άλλαξε την εικόνα του αγώνα και οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, αλλά δύο σουτ του Καμαρά σταμάτησαν σε Στάνκοβιτς και δοκάρι αντίστοιχα, ενώ και ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία με πλασέ εξ επαφής, που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η ΑΕΚ είχε έτσι την ευκαιρία να… μπει ξανά στο ματς, με τον Αραούχο να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ στο 79′. Ο Αργεντινός επιθετικός έπιασε ένα “μονοκόμματο” μέσα στην περιοχή και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς με το σκορ στο 3-2.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να αποτρέψει την Ένωση στα τελευταία λεπτά να “πιέσει” την εστία του και κατάφερε σχετικά εύκολα να διατηρήσει το προβάδισμά του, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ και “ανέβασε” τη διαφορά του από την ΑΕΚ στο +6 στην κορυφή της Superleague 1, ενώ την ίδια στιγμή βρέθηκε και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, που έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο για τη 10η αγωνιστική της Superleague.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Σιμόες (86’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86’ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85’ Λόπες), Ελ Αραμπί (85’ Τικίνιο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις