Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη στο ντέρμπι για την Ένωση, έμεινε κοντά στον Ολυμπιακό

Superleague 1, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη στο ντέρμπι για την Ένωση, έμεινε κοντά στον Ολυμπιακό
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Superleague 1 και έμεινε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, αυξάνοντας τη διαφορά της από τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σιμάνσκι, αλλά κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα, παρά τις ευκαιρίες του Τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος. Δοκάρι είχαν οι “πράσινοι” με τον Αϊτόρ, ενώ ο Τσούμπερ σκόραρε δύο φορές από θέση οφσάιντ για την ομάδα του Γιαννίκη, με τα γκολ να ακυρώνονται μέσω VAR.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ μείωσε έτσι ξανά τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας στους 6 βαθμούς, ενώ άφησε ακόμη πιο πίσω της στο -7 τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μοχαμάντι έκανε τη σέντρα από αριστερά με το δεξί πόδι και βρήκε τον αφύλακτο Σιμάνσκι στην “καρδιά” της άμυνας του Παναθηναϊκού, για να κάνει αυτός με ωραία κεφαλιά το 1-0.

Η Ένωση θα μπορούσε μάλιστα να ολοκληρώσει τον… αιφνιδιασμό αμέσως μετά, αφού ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε εξαιρετικά, αλλά ο Μπρινιόλι “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε την μπάλα, σώζοντας το Τριφύλλι από ένα δεύτερο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με την οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Γιαννίκη και ουσιαστικά δεν “απείλησε” ούτε σε μία περίπτωση, μέχρι το 45′ και ένα σουτ του Αϊτόρ, που απέκρουσε εύκολα ο Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ πιο δυνατά και αφού πρώτα ο Μπρινιόλι απέκρουσε ένα τετ-α-τετ με τον Αραούχο, είχαν τις δικές τους μεγάλες ευκαιρίες για ένα γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, στο 48′ ο Παλάσιος σούταρε ανενόχλητος, με τη μία, μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με δυσκολία, ελάχιστα πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ στη συνέχεια δύο φορές ο Αϊτόρ εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, με τη δεύτερη να χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι.

Εξίσου σημαντική ήταν και η ευκαιρία στο 57′, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ, το πρώτο σουτ του Μαουρίτσιο σταμάτησε την τελευταία στιγμή στον πεσμένο Βράνιες και ακολούθως ο Παλάσιος από ευνοϊκή θέση και έχοντας συμπαίκτες δίπλα του, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των γηπεδούχων.

Στο 70′ πάντως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς, αφού ο Τσούμπερ με το που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας του Τριφυλλιού και πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Μπρινιόλι. Το γκολ ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ, με τη βοήθεια και του VAR.

Ο Παναθηναϊκός είχε έτσι και νέες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Η σημαντικότερη από αυτές ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Μακέντα να παίρνει το “ριμπάουντ” από διώξιμο στην άμυνα της Ένωσης, αλλά να δοκιμάζει ένα δύσκολο σουτ με τη μία και να στέλνει την μπάλα μακριά άουτ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα δε, η ΑΕΚ σκόραρε για… τρίτη φορά και πάλι με τον Τσούμπερ, αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι τέλους.

Έστω και έτσι, η Ένωση πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι και μείωσε ξανά στο -6 από τον Ολυμπιακό, αυξάνοντας τη διαφορά της από τον τρίτο ΠΑΟΚ στο +7, μετά τη νέα γκέλα του “Δικεφάλου του Βορρά” στη Νίκαια. Εκτός πεντάδας έμεινε ο Παναθηναϊκός με την ήττα από την Ένωση.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΑΕΚ – Αργύρης Γιαννίκης: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (65’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Μάνταλος (84’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ – Αραούχο (90’+3’ Χατζισαφί)

Παναθηναϊκός – Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Μπρινιόλι –Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο (73’ Χατζηγιοβάνης), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84’ Αλεξανδρόπουλος) – Αϊτόρ (61’ Βιτάλ), Παλάσιος (73’ Καρλίτος), Μακέντα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις