Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Κυριάρχησε και πήρε πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ στα play off

Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Κυριάρχησε και πήρε πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ στα play off
Intime.gr

Η ΑΕΚ δεν είχε επιλογή για νέα βαθμολογική απώλεια. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στα φετινά play off της Superleague 1 με εμφατικό τρόπο (3-0) και πλέον θα πάει -ως ισόβαθμη με τον Άρη- στο “Κλ. Βικελίδης” σε έναν… ευρωπαϊκό “τελικό”.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα αμύνθηκε με σχετική ευκολία. Μάλιστα, στο 10′ ο Κύρκος “πάτησε” στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ. Η “απάντηση” της Ένωσης ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο, το πλασέ του Σιμάνσκι ήταν τραγικό.

Πάντως, στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε “στροφές” και δημιούργησε ευκαιρίες, με τον Άμραμπατ να μην μπορεί να νικήσει στο 17′ τον Λοντίγκιν με προβολή, από την μπαλιά του Τσούμπερ. Η απουσία κλασικού επιθετικού, όμως, ήταν εμφανέστατη και έπαιξε το ρόλο της. Την ίδια στιγμή, οι γηπεδούχοι -που αμυντικά δεν… πάτησαν καλά- άφησαν χώρους πίσω. Στο 28′ ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα, ο Περέα βρήκε την μπάλα περισσότερο με τον ώμο παρά με το κεφάλι και την έστειλε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κριχόβιακ βρήκε με πολύ ωραία βαθιά μεταβίβαση τον Χατζισαφί, με τον Ιρανό μπακ να πιάνει διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν, για το 1-0. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα και στις καθυστερήσεις του έφτασε στο 2-0. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάργα, σε μπαλιά του Άμπραμπατ, ο διαιτητής πήρε εντολή από το VAR να δει τη φάση, έδωσε το πέναλτι και ο παίκτης της Ένωσης σκόραρε από την άσπρη βούλα.

Η ΑΕΚ βρήκε τις… ισορροπίες στης στην επανάληψη σε άμυνα και κέντρο. Δεν απειλήθηκε και προσπάθησε να φτάσει και σε άλλα γκολ. Τα κατάφερε στο 59′ με τον Κριχόβιακ να κάνει με κοντινό πλασέ το 3-0, σε ένα ματς που είχε ανεβασμένη απόδοση. Η Ένωση δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, με το 3-0 να είναι το τελικό σκορ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις