Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0: «Κέρβερος» ο Βέρχουλστ, του χάλασε το «ποδαρικό»

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0: «Κέρβερος» ο Βέρχουλστ, του χάλασε το «ποδαρικό»

11 αγωνιστικές άντεξε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού. Το 2022 έφερε… γκέλα για τους “ερυθρόλευκους” στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο πορτιέρε των γηπεδούχων, Βέρχουλστ κατέβασε “ρολά” και ήταν καθοριστικός παράγοντας στο 0-0 της Ριζούπολης.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ, έφερε 0-0 στην έδρα του Απόλλωνα και έφτασε τους 42 βαθμούς μετά από 16 αγωνιστικές στη Superleague 1. Έτσι, η διαφορά του από την ΑΕΚ μειώθηκε (9 βαθμοί) με το αγωνιστικό… καλημέρα στο 2022. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (8 βαθμοί) αλλά έφτασαν στο -1 από τον Ατρόμητο, έχοντας μάλιστα και 2 λιγότερα παιχνίδια από τους Περιστεριώτες.

Να αναφέρουμε ότι και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, με την “Ελαφρά Ταξιαρχία” να έχει στον πάγκο της τον Λευτέρη Βελέντζα (με COVID-19 και ο Τζιανλούκα Φέστα).

Ο Ολυμπιακός μπήκε “δυνατά” στο ματς και -παίζοντας γρήγορα- πλησίασε από τα πρώτα λεπτά στα καρέ του Απόλλωνα, με τους Μαντί Καμαρά και Ελ Αραμπί να… ξεχωρίζουν από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, ο πρώτος βρέθηκε σε θέση βολής στο 12′, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ, με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Ο Απόλλων προσπαθεί να ρίξει τους ρυθμούς του αγώνα και να φτιάξει ζώνες άμυνας μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή. Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης προσπάθησαν να “μοιράσουν” το παιχνίδι στέλνοντας την μπάλα στις πτέρυγες και βγάζοντας κάθετες πάσες. Στο 31′ ο Έλληνας μέσος ανάγκασε τον Βέρχουλστ σε εντυπωσιακή επέμβαση, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την μοναδική καλή του στιγμή στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Γιαννιώτας ανατράπηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε το φάουλ και ο Βάτσλικ έδιωξε με τις γροθιές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς -με την έναρξη της επανάληψης- τον Τικίνιο στη θέση του Καμαρά, ενώ στη συνέχεια πέρασε και ο Βαλμπουενά, αφού ο Ολυμπιακός δεν είδε την ανάπτυξη του να γίνεται καλύτερη.

Ο Ολυμπιακός πολιόρκησε την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Απόλλων έδειξε να αντέχει. Στο 73′ ο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πιστέψουν την ευκαιρία που έχασε ο Ελ Αραμπί, από σέντρα του Βαλμπουενά.

Στο φινάλε του αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε τα.. τελευταία του χαρτιά στο ματς, βάζοντας Κώστα Μανωλά (σ.σ. ελπίζοντας στην ικανότητα του στις “στημένες” φάσεις) και Λοβέρα, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις