Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0: Ισοπαλία που «πόνεσε» την «ελαφρά ταξιαρχία»

Superleague 1, Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0: Ισοπαλία που «πόνεσε» την «ελαφρά ταξιαρχία»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) με τον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη για την 23η αγωνιστική της Superleague 1, με το αποτέλεσμα και την εικόνα του αγώνα να αφήνει δυσαρεστημένους τους ουραγούς γηπεδούχους που είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση πλέον για την παραμονή.

Ευκαιρία να κάνει μία νίκη που θα τον έφερνε πιο κοντά στον προτελευταίο Ατρόμητο έχασε ο Απόλλων Σμύρνης, που έμεινε για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από το γκολ και παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη, παραμένοντας τελευταίος με μόλις 10 βαθμούς. 

Ο Παναιτωλικός, που προερχόταν από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και τον δραματικό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, απείλησε πρώτος στο 12΄, όμως στη σέντρα-σουτ του Ντίας ο Μαλής δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» και έφτασαν «μια ανάσα» από το γκολ στο 19΄, όμως το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς.

Η επόμενη καλή φάση του ματς καταγράφηκε στο 40΄ και ήταν για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που είδε τον αφύλακτο Ντίας να αστοχεί στο εν κινήσει σουτ που επιχείρησε, μετά από γέμισμα του Αντούνες. Ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου στο 44΄, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νταγκό, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Βιτλής που του στέρησε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά όχι γκολ. Στο 49΄ ο Νταγκό έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας του Απόλλωνα, απέφυγε και τον Βέρχουλστ, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε. Ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 51΄ με σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βέρχουλστ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρόνγκε απομάκρυνε με κεφαλιά το σουτ του Καρέλη. Στο 62΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως Σίγκνεβιτς και Παμλίδης δεν κατάφεραν να πλασάρουν από κοντά τον Ανέστη και στη συνέχεια ο Τσιλούλης, προ σχεδόν κενής εστίας, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 64΄ σε πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Μαρτίνες, ο Ανέστης βρήκε λίγο τη μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στο δοκάρι, για να ακολουθήσουν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για την «ελαφρά ταξιαρχία»: στο 77΄ ο Τσιλούλης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ανέστη και ένα λεπτό αργότερα ο Ντάουντα βρέθηκε σε καίρια θέση, αλλά η κεφαλιά του ήταν απογοητευτική. Με τον Απόλλωνα να πιέζει, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση και παραλίγο να τα καταφέρει στο 85΄, όμως ο Βέρχουλστ σταμάτησε τον Καρέλη και το 0-0 έμεινε τελικά ως το τέλος. 

Οι συνθέσεις του αγώνα

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (46΄ Μπαξεβανίδης), Σλίβκα, Ντομίνγκες, Παμλίδης (66΄ Ντάουντα), Ρόγκνε, Μαρτίνες, Τσιμπσάχ (63΄ Κάστρο), Σίγκνεβιτς (83΄ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (83΄ Γιαννιώτας)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αντούνες, Μεντόσα (86΄ Λούι), Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Καρέλης (86΄ Βργκοτς), Λάρσον, Φλόρες, Νταγκό (64΄ Βέργος), Ντίας (73΄ Μπαρμπόσα)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις