Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Superleague 1, Άρης – ΑΕΚ 2-1: Νίκη στη μνήμη του Άλκη με «ήρωα» τον Σάκιτς στις καθυστερήσεις

Superleague 1, Άρης – ΑΕΚ 2-1: Νίκη στη μνήμη του Άλκη με «ήρωα» τον Σάκιτς στις καθυστερήσεις
ΦΩΤΟ Intime

Μεγάλη νίκη πήρε ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Superleague 1 αφού επικράτησε 2-1 της Ένωσης με γκολ του Σάκιτς στις καθυστερήσεις, αφιερώνοντας τη νίκη στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη (1/2).

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο παιχνίδια συναισθηματικά, ο Άρης πήρε σπουδαίο τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Σάκιτς να πετυχαίνει «χρυσό» γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και να ρίχνει στο «καναβάτσο» την Ένωση, που στο 85′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με απίστευτο γκολ του Αραούχο, το τέρμα που πέτυχε ο Εντιαγέ στο 45′.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πλησίασε στην πρώτη εξάδα ενώ ο «Δικέφαλος» σπατάλησε την ευκαιρία να περάσει, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.  

Πριν από το ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αλλά και του άτυχου Αλέξανδρου Λάμπη που πέθανε νωρίτερα σήμερα, αφού κατέρρευσε στο ματς της Ηλιούπολης με την Ερμιονίδα, ενώ σημειώθηκε και ένταση για κάποια λεπτά στις κερκίδες, όταν οπαδοί του Άρη ζήτησαν την αποχώρηση των ανδρών των ΜΑΤ. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Το σουτ του Λούκας Σάσα στο 10′, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ, ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 25′, αλλά το σουτ του Στίβεν Τσούμπερ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μάριου Σιαμπάνη, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα μπλόκαρε και το αριστερό πλασέ του διεθνή Ελβετού μεσοεπιθετικού.

Στο ημίωρο, ο Αντριάν Κορντέρο Βέγκα καταλόγισε πέναλτι σε μονομαχία του Λούκας Σάσα με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ωστόσο με την παρέμβαση του VAR, ο Ισπανός ανακάλεσε την απόφασή του. Ο Άρης προειδοποίησε στο 42′, με τον Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα το σουτ του Χαβιέ Ματίγια, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Εντιαγέ με πανέξυπνο τακουνάκι έπειτα από τη σέντρα-σουτ του Λούμορ Αγκμπενιένου έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, σε καίριο χρονικά σημείο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πάντως, ο Γεβγέν Σάκχοφ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη ο Γιαννίκης πέρασε τον Μάνταλο στο γήπεδο, άλλαξε το σχηματισμό σε 4-2-31 και η ΆΕΚ έγινε πιο επιθετική. Στο 58’ ο Τσούμπερ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ξεπέρασε τον  Σιαμπάνη, αλλά βγήκε αρκετά δεξιά κι όταν γύρισε την μπάλα στον Μάνταλο, πρόλαβε να απομακρύνει ο Λιούμπορ.

Κάκιστο θέαμα στο υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου, με πολλά φάουλ και καθυστερήσεις και με τον Αργύρη Γιαννίκη να βάζει και τον Ανσαρφάρντ μέσα παίζοντας φουλ επίθεση για την ισοφάριση. Ο Άρης βρήκε χώρους, αλλά ο Τσιντώτας σταμάτησε τον Εντιαγέ στο 82’ ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Φαμπιάνο Λέισμαν αστόχησε με το κεφάλι.

Δυο λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και… στραβοκλωτσιά του Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή του Άρη, ο Αραούχο με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Σιαμπάνη για το 1-1. Ο Σάκιτς, όμως, είχε την τελευταία λέξη δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, πλασάροντας εκπληκτικά μετά την πάσα του Κριστιάν Λόπεθ και διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 90’+5′.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή, οι παίκτες των δύο ομάδων καθώς και μέλη των αποστολών και των επιτελείων λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια για άγνωστη αιτία, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε σύντομα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (90’+1’ Λόπεθ), Ματίγια, Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Ματέο), Εντιαγέ (83’ Σάκιτς), Μαντσίνι (84’ Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (78’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77’ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Λιβάι (90’+4’ Βράνιες), Αραούχο, Τσούμπερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις