Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Superleague 1, Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Ήττα ξανά εκτός έδρας για το «τριφύλλι»

Superleague 1, Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1: Ήττα ξανά εκτός έδρας για το «τριφύλλι»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 για την 7η αγωνιστική της Superleague και συνεχίζει να μην μπορεί να πάρει τρίποντο εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα.

Ανατροπή από… ημίχρονο πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, που παρ’ότι βρέθηκε 0-1 πίσω στο σκορ από τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Καρλίτος στο 30′, ισοφάρισε άμεσα με εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες και μ,ε τη συμπλήρωση 45 λεπτών έφερε «τούμπα» το ματς με τον Σόνι, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη για το «τριφύλλι», πρώτη εντός έδρας νίκη φέτος για την ομάδα του Ράσταβατς που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της πλέον. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3′ απείλησε με την κεφαλιά του Μπαράλες από τη μικρή περιοχή να βρίσκει πάνω στα σώματα. Ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο στους γηπεδούχους προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση, αλλά στο 11′ δεν ακολούθησε κανείς τον Παλάσιος που έκανε γύρισμα «ξυραφιά» από δεξιά, ενώ στο 15′ ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε με κοντινή προβολή, αλλά ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. 

Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 20′, όταν σε φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, ο πολύ δραστήριος Σόνι, «άδειασε» δύο παίκτες από δεξιά και γύρισε για τον Μπαράλες, που σούταρε όμως πάνω στο σώμα του Πούγγουρα μέσα από την μικρή περιοχή. 

Οι χώροι που έβρισκε το «τριφύλλι» έφεραν όμως τελικά το γκολ στο 30′ Ο Παλάσιος ξέφυγε πολύ γρήγορα από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Καρλίτος που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Η… χαρά των «πράσινων» δεν κράτησε περισσότερο από δύο λεπτά, καθώς στο 32’ ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Μπαράλες και ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε αμέσως πέναλτι και ο Αργεντινός φορ του Αστέρα ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 45′ μάλιστα η ήρθε η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους, που είχαν προειδοποιήσει τον Παναθηναϊκό που πλέον είχε ανεβάσει τις γραμμές του πολύ ψηλά στο γήπεδο, αφού ο Σίτο έκανε πανέμορφη προσπάθεια, ξεφεύγοντας από τρεις αντιπάλους και μπαίνοντας από αριστερά στην περιοχή, όπου γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Σόνι πλάσαρε για το 2-1.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Ιωαννίδη, στη θέση του «εξαφανισμένου» Βιτάλ και τον Κώτσιρα αντί του Χουάνκαρ (πέρασε αριστερά ο Σάντσες), αλλάζοντας το σύστημα του Παναθηναϊκού σε καθαρό 4-4-2.

Στο 61’ από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη λίγο έξω απ’ την περιοχή η μπάλα πέρασε δύο μέτρα πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσιφτσή, ενώ στο 72’ ο Τσιφτσής έδιωξε με υπερένταση τη σέντρα του Παλάσιος, προ του Καρλίτος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από ασίστ του Μπουζούκη, ο Ιωαννίδης καθυστέρησε χαρακτηριστικά και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 90’+3’ το σουτ του Παλάσιος κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνο, Βαλιέντε, Αλβάρες, Κρέσπι (73’ Λέο Τιλίκα), Μουνάφο, Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Σίτο (87’ Ατιένθα), Σόνι (73’ Ριέρα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Καρλίτος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις