Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, Ατρόμητος – Άρης 1-3: «Άλωσαν» το Περιστέρι και ανεβαίνουν οι «κίτρινοι»

Superleague 1, Ατρόμητος – Άρης 1-3: «Άλωσαν» το Περιστέρι και ανεβαίνουν οι «κίτρινοι»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Άρης έκανε διπλό στην έδρα του Ατρομήτου με 3-1 και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη φετινή Superleague 1, “βυθίζοντας” ακόμη πιο χαμηλά στη βαθμολογία τους Περιστεριώτες.

Οι “κίτρινοι” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Μαντσίνι μόλις στο 11′ και είχαν δύο ακυρωθέντα γκολ πριν ισοφαρίσει ο Σπιριντόνοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ένα πέναλτι σε χέρι του Κουλούρη στο 59′ όμως έδωσε τη… λύση στην ομάδα του Μάντζιου, με τον Μπρούνο Γκάμα να της δίνει ξανά το προβάδισμα, πριν “καθαρίσει” το παιχνίδι ο Ματέο Γκαρσία στο 66′.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή του φάση στο ματς. Μόλις στο 11′ ο Σούντγκρεν έκανε ωραίο γύρισμα από δεξιά και ο Μαντσίνι πλάσαρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, γράφοντας το 1-0 για τους “κίτρινους”.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε αμέσως να αντιδράσει, αλλά στο 16′ ο Κουλούργης νικήθηκε από τον Κουέστα σε τετ-α-τετ και ο Σπιριντόνοβιτς στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε άουτ, με σχεδόν εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα “χάλασε” από μία σειρά από τραυματισμούς, με τον Μαντσίνι να γίνεται και αναγκαστική αλλαγή και λίγο αργότερα τους Παπαδόπουλο και Γκάνεα να ματώνουν μετά από σύγκρουση, συνεχίζοντας το ματς με δεμένα κεφάλια.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε έτσι στο 35′ με τον Ματέο Γκαρσία να αιφνιδιάζεται μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Ακολούθησαν δύο ακυρωθέντα γκολ για τον Άρη. Στο 42′ ο Εντιαγέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά ο διαιτητής έδειξε φάουλ στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, ενώ στο 45′ ο Καμαρά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αφότου πλάσαρε άψογα τον Πίριτς.

Και αφού οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να “καθαρίσουν” το ματς, οι Περιστεριώτες βρήκαν την ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το ματς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σάλομον έκλεψε και έβγαλε τον Κουλούρη απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το τερματοφύλακας των “κιτρίνων” απέκρουσε ξανά, με τον Σπιριντόνοβιτς όμως να παίρνει ξανά το “ριμπάουντ” και αυτή τη φορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης “απείλησε” πρώτος με ένα μακρινό σουτ στο 54′ από τον Σάσα, αλλά ο Ατρόμητος έφθασε πιο κοντά στο γκολ στο 57′, με τον Κουλούρη να κάνει εκπληκτικό τακουνάκι μέσα στην περιοχή, αλλά τον Κουέστα να πέφτει και να αποκρούει.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων έγινε… μοιραίος αμέσως μετά. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, βρήκε την μπάλα με το χέρι στο τείχος και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Πορτογάλος ανέλαβε και αυτή την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-1 στο ματς.

Ο Άρης βρήκε αμέσως και ένα τρίτο γκολ, αφού ένα πεντάλεπτο αργότερα, ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έφθασε μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων και σούταρε ιδανικά, για το 3-1 των “κιτρίνων” στην αναμέτρηση, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Ο Ατρόμητος είχε μία ακόμη ευκαιρία με τον Κουλούρη στο 68′, αλλά και με τον Ντένιτς στο 75′, με τον Κουέστα να γίνεται ξανά πρωταγωνιστής και να κρατάει απαραβίαστη την εστία του και στις δύο περιπτώσεις. Στη δεύτερη μάλιστα χρειάστηκε να αποκρούσει και ο Δεληζήσης πάνω στη γραμμή, σε μία οριακή φάση που δυσκόλεψε το VAR, αφού δεν υπάρχει Goal Line Technology στη Superleague.

Το 3-1 δεν άλλαξε έτσι μέχρι και το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να παίρνει τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη Superleague 1 και να “εξαφανίζει” το -6 με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο Ατρόμητος γνώρισε μία ακόμη ήττα, την τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια και πρώτη με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του.

Οι συνθέσεις στο Ατρόμητος – Άρης

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Στρούγγης (86’ Πισάνο), Καρτάλης (61’ Νάτσος), Σάλομον, Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86’ Μπεντινέλι), Κουλούρης.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγιέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Γκαρσία), Καμαρά (85’ Άλι), Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις