Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague 1, Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Εύκολη αντίδραση με Μάνταλο

Superleague 1, Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Εύκολη αντίδραση με Μάνταλο

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στη Νίκαια. Όσο κι αν προσπάθησε, ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να την κοντράρει. Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με το γκολ του Πέτρου Μάνταλου (1-0)

Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ έφτασε στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο + από τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον ιωνικό, παρέμεινε στους 14 βαθμούς, μένοντας 10ος.

Η ΑΕΚ είχε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο, αλλά ο Ιωνικός προσπάθησε να κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το ρυθμό, υψώνοντας ένα… τείχος μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή. Μάνταλος, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Ανσαριφάρντ έδειξαν πολύ κινητικοί, αλλά μέχρι το 20′ δεν είχε φτιάξει κάποια ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ.

Στο 21′ και στην πρώτη της φάση, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο φορμαρισμένος Αμπραμπάτ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Μισελέν (έκανε ωραίο ανέβασμα), ο Γάλλος μπακ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Μάνταλο να κάνει το 0-1 με δυνατό μονοκόμματο σουτ από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να βγάλει.. αντίδραση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κρδίσει κάποια μέτρα προς την περιοχή του Τσιντώτα και να δει τον Κάνιας να στέλνει -με σουτ- την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ είχε καλή εικόνα στο χώρο του κέντρου και στο 38′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2. Ο Μάνταλος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσούμπερ, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους “κιτρινόμαυρους”, με την κεφαλιά του Τζαβέλλα -από εκτέλεση κόρνερ- να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… σουτ από τις δυο ομάδες. Άρχισε ο Ιωνικός με Λένις (46′) και Αοσμάν (49′) ενώ ο Αραούχο (51′) έπιασε το εκτός μεγάλης περιοχής φαλτσαριστό και έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ

Ο Ιωνικός προσπάθησε να γίνει επιθετικός αλλά αυτό… βόλεψε την ΑΕΚ, αφού βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του. Η ΑΕΚ έλεγξε το ματς και στο 82′ είδε τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να γίνει επιθετικός αλλά αυτό βόλεψε την ΑΕΚ, αφού βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του. Η ΑΕΚ έλεγξε το ματς και στο 82′ είδε τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Με αρκετή ευκολία, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν στο “τρίποντο”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις