Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2: Νίκη στις καθυστερήσεις για τους Αγρινιώτες

Superleague 1, Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2: Νίκη στις καθυστερήσεις για τους Αγρινιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναιτωλικός πήρε μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού στη Νίκαια με 2-1 για την 26η αγωνιστική της Superlegue 1 και θα μπει με πλεονέκτημα στα Play Out.

Ένα γκολ του Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στον Παναιτωλικό τη νίκη επί του Ιωνικού στη Νίκαια. Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με τον Καρέλη στο 34′ αλλά ο Λένις ισοφάρισε προς στιγμήν στο 83′ και φάνηκε να δίνει το βαθμό στους Νικαιώτες, μέχρι ο Νταγκό να κάνει καταπληκτική προσπάθεια και να σερβίρει το γκολ για το τελικό 1-2 στον Κορνέλιους. Ένα ματς παραπάνω εντός έδρας θα δώσει ο Παναιτωλικός στα Play Out σε σχέση με τον Ιωνικό (τρία αντί τεσσάρων από τα επτά).

Το ματς

Διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να ανοιχτούν είχαν και οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα, με τον Ιωνικό να παίρνει την πρωτοβουλία και τον Παναιτωλικό να περιμένει κάνοντας το αγαπημένο του παιχνίδι. Οι Νικαιώτες έριξαν τις πρώτες προειδοποιητικές «βολές» με τα σουτ του Άοσμαν να μην ανησυχούν όμως ιδιαίτερα τον Ανέστη, ενώ ο Καρέλης στο 17′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πιάνοντας κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαντζής ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των Αγρινιωτών, αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Οι Αγρινιώτες στο 32΄ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Μεντόσα από τα αριστερά, ο ξεχασμένος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής Καρέλης πήρε την ασίστ και έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, είχαν τις ευκαιρίες στο 38΄ και το 41΄, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια έχοντας πετύχει την ισοφάριση.

Με τον Ιωνικό αποφασισμένο να φέρει το ματς στα ίσια, οι γηπεδούχοι πάλεψαν από την έναρξη της επανάληψης για το 1-1, απείλησαν στο 55΄, όταν ο Ρομαό βρέθηκε χωρίς αποτελέσματα τετ α τετ με τον Ανέστη (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού) και δικαιώθηκαν στο 82΄ από τον Λένις, που είχε περάσει αλλαγή στο 66΄.

Ο Άοσμαν βρήκε τον Λένις εντός της αντίπαλης περιοχής και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «πάγωσε» το γήπεδο της Νεάπολης, με τον Κορνέλιους να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Νταγκό και από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-1 για τον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (90+2΄ Μαναλης), Βαφέας (66΄ Καμπρας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κιάκος (46΄ Κανιας), Άοσμαν, Μάντζης (66΄ Λένις), Τουράμ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (89΄ Λουι), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Φλόρες (61΄ Αντούνες), Μάρτενσον, Ντουάρτε (89΄ Μπακαδήμας), Μεντόσα (81΄ Νταγκο), Βέργος, Καρέλης (61΄ Ντίας).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις