Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Superleague 1, Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Δεν βρήκε λάθος στο ΟΦΗ – ΑΕΚ, καμία αναφορά στη φάση του Βράνιες

Superleague 1, Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Δεν βρήκε λάθος στο ΟΦΗ – ΑΕΚ, καμία αναφορά στη φάση του Βράνιες

Μπορεί στην ΑΕΚ να έχουν έντονα παράπονα από τις αποφάσεις των Φωτιά (διαιτητής) και Σκουλά (VAR) στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, αλλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν είδε κάποιο λάθος στον πολυσυζητημένο αγώνα του “Θ. Βαρδινογιάννης”.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε τις φάσεις που… σήκωσαν συζήτηση κατά τη 2η αγωνιστική της Superleague, θεωρώντας σωστές τις διαιτητικές αποφάσεις στο ΟΦΗ-ΑΕΚ.

Μάλιστα, στο video δεν υπήρχε καν… αναφορά στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ, φάση για την οποία η ΑΕΚ ζητάει επιθετικό φάουλ στον Βράνιες.

ΟΦΗ – ΑΕΚ: «Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΟΦΗ, ο οποίος ύψωσε πολύ το πόδι του χτυπώντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός παίκτης είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το πόδι, ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το κεφάλι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό είχε να παίξει την μπάλα. Επομένως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για κόκκινη κάρτα».

Για την κόκκινη κάρτα στον Λιβάι Γκαρσία: «Ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη κάρτα μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή για βίαιη επαφή του επιθετικού της ΑΕΚ. Μετά από συμπλοκή των παικτών των δύο ομάδων, ο παίκτης της ΑΕΚ έβαλε το χέρι του στο λαιμό του αντιπάλου με επιθετικό τρόπο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της κόκκινης κάρτας, καθώς το να βάζεις το χέρι του στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη».

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: «Ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αφού ένας αμυντικός του Παναθηναϊκού, είχε αγγίξει την μπάλα με το χέρι του μέσα στην περιοχή. Αφού εξέτασε όλες τις γωνίες της κάμερας, το VAR συνέστησε επανεξέταση της φάσης, κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση από πέναλτι σε ελεύθερο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR ότι δεν υπάρχει πέναλτι, καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει την μπάλα, ο επιθετικός παίζει την μπάλα στο χέρι του αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σώμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε κλασική θέση και κοντά στο σώμα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις