Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Superleague 1: «Μάχες» για την Ευρώπη σε Τούμπα και Λεωφόρο

Superleague 1: «Μάχες» για την Ευρώπη σε Τούμπα και Λεωφόρο
Intime.gr

Την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φτάσει και μαθηματικά στη «στέψη» του στη Superleague 1, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ -κατά βαθμολογική σειρά- προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Στις εξέδρες της Τούμπας θα βρεθεί ο νέος τεχνικός της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

Δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Superleague 1. Παιχνίδια που ίσως διαφοροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό τη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό που θα γίνει στον Πειραιά (17:00). Ο Ολυμπιακός, έχοντας το +11 από τον ΠΑΟΚ, περιμένει μαθηματικά την εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται τη νίκη και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έπειτα από τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου», μπορεί να μην έχει ακόμη νίκη στη διαδικασία των Play Off, ωστόσο «χτυπάει» όλα τα ματς και σίγουρα θα κάνει δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών. 

Η αναμέτρηση στη Λεωφόρο -δυο ώρες αργότερα- είναι ανάμεσα στις δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες των Play Off. Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο παραμένει αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα (δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες), αλλά επιπλέον εξασφάλισε κι έπειτα από οκτώ χρόνια την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε εξαιρετική κατάσταση στα Play Off είναι και ο Άρης καθώς διατηρεί αήττητο τεσσάρων αγώνων (από δυο νίκες και ισοπαλίες), έχοντας σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος κρατάει στα χέρια της το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς είναι στο +2 από ΠΑΟ και ΑΕΚ. 

Μία ΑΕΚ η οποία καλείται να ανατρέψει τη δυσμενή παράδοση που έχει απέναντι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, παίζοντας μέσα στην Τούμπα (21:00) υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή, Ματίας Αλμέιδα.

Οι «ασπρόμαυροι» θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη… χιτσκοκική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ολυμπιακού, ωστόσο ίσως εμφανίσουν και σημάδια κόπωσης μιας και την Τετάρτη αγωνίστηκαν για πάνω από 120 λεπτά.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δυσχερή θέση, για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Europa Conference League και «καίγεται» για νίκη ή έστω ισοπαλία, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός-Άρης.

Ο ΠΑΟΚ είναι 12 παιχνίδια αήττητος από την ΑΕΚ, μετά την 1η Ιουλίου 2020, όταν η Ένωση τον είχε νικήσει στην έδρα του για τα play off. Και οι δυο ομάδες θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με σημαντικές απουσίες. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν έχει στη διάθεση του τους Αραούχο, Σιμόες, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς, Βράνιες και Λε Ταλέκ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στους Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Τσιγγάρα, ενώ ο Μιτρίτσα δύσκολα θα είναι τουλάχιστον στην ενδεκάδα.

Το πρόγραμμα:

17:00 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports Prime)

19:00 Παναθηναϊκός – Άρης (Cosmote Sport 1)

21:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Novasports Prime)

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 70

2.ΠΑΟΚ 59

3.Άρης 53

4.Παναθηναϊκός 51

5.ΑΕΚ 51

6.ΠΑΣ Γιάννινα 43

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις