Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague 1, Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Έδειξε βελτίωση και πανηγύρισε με Τικίνιο

Superleague 1, Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Έδειξε βελτίωση και πανηγύρισε με Τικίνιο
Intime.gr

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε πριν από λίγες ώρες πως πολύ σύντομα θα δούμε τον… γνωστό Ολυμπιακό. Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε ακίνδυνος και “αδύναμος” στο “Καραϊσκάκης”, οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν επιθετική διάθεση και έφτασαν εύκολα στο τελικό 4-1. Επέστρεψε στη… δράση και σκόραρε ο Μασούρας – Τα πρώτα του τέρματα στους Πειραιώτες πέτυχε ο Τικίνιο, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες.

Με τη “σέντρα” του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειξε πως πολύ δύσκολα θα έχανε το… ρόλο του πρωταγωνιστή. Ο Απόλλων Σμύρνης δέχθηκε στα καρέ του την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των “ερυθρόλευκων” με τη συμπλήρωση του 1 λεπτού, με τον Τικίνιο να στέλνει -με κοντινή κεφαλιά- την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε νέα καλή κεφαλιά στο 7′.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού… καρποφόρησε πολύ γρήγορα. Στο 8′ ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε από τα αριστερά προς τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, έκανε το πλασέ, ο Κώτσαρης έκανε επέμβαση, αλλά ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε αποτυχημένες προσπάθειες να απειλήσει τα καρέ του Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και να προσπαθεί να φτιάξει φάσεις, για να νικήσει τον Κότσαρη. Ο ρυθμός όμως στη συνέχεια έπεσε κι έτσι δεν είχαμε άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Να αναφέρουμε ότι στο 37′ Ο Κουτσιάφτης έδωσε “παίζεται” σε πτώση του Ανδρούτσου στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ενώ στο επόμενο λεπτό έκανε χρήση του onfield review, ελέγχοντας πιθανό χέρι του Μπρούνο Άλβες μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά έδωσε επιθετικό φάουλ στον Μπα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (47′), ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0. Ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά -μετά από εκτέλεση κόρνερ- και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” για το 2-0 και το πρώτο του γκολ στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να… λύνεται, με τον Μπουχαλάκη να μην βρίσκει δυσκολία, στο να “μοιράσει” παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εύκολα την μπάλα και προσπάθησαν να φτάσουν και σε άλλο γκολ., με τον Τικίνιο να είναι.. άτυχος στην “εκτέλεση”.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διορθωτικές κινήσεις, βάζοντας Ρόνι Λόπες και Καρμπόβνικ στις θέσεις των Μασούρα και Ρέαμπτσουκ. Ο Τικίνιο συνέχισε να είναι η.. αιχμή του δόρατος και στο 72′ πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ, κάνοντας το 3-0.

Στο 79′ και μετά από φάση διαρκείας, ο Ντομίνγκες έκανε σουτ που κόντραρε, ο Βατσλίκ πεσμένος το… έβγαλε, αλλά ο Ντάουντα σκόραρε από κοντά, μειώνοντας σε 3-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό γκολ φιλοξενούμενου στο “Καραϊσκάκης”, για το πρωτάθλημα. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Βρουσάι υποδέχθηκε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ρόλαρε στον Μπρούνο Άλβες και διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Το τέρμα του Παμπλίδη στο επόμενο λεπτό δεν μέτρησε, ως οφσάιντ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις