Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Με άνεση στο +13

Superleague 1, Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Με άνεση στο +13

Ο Ολυμπιακός, δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 25η αγωνιστική της Superleague 1.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπιασε εξαιρετική απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, σφυροκόπησε την κρητική άμυνα, με το τελικό 2-0 ίσως να είναι και λίγο μπροστά στις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι Πειραιώτες.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, με τον Ντουρμισάι να διαμορφώνει στο φινάλε το τελικό 2-0 με αυτογκόλ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Κρητικοί, ενώ ο Ελ Αραμπί βρήκε δύο φορές δίχτυα αλλά τα γκολ του ακυρώθηκαν σωστά μέσω VAR.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος γκέλαρε στην έδρα του με τον ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος ενόψει των πλέι οφ που ακολουθούν.

Ο αγώνας

Με τρομερό πρέσιγκ στην πρώτη μπάλα οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Επασί, που έκανε… υπερωρίες. Στο 5ο λεπτό και στη σέντρα του Λαλά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Το ίδιο συνέβη στο 10΄ σε σουτ του Καρβάλιο, στο 11΄ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί για χέρι του σκόρερ, στο 16΄ ο Επασί έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μασούρα, στο 17΄ ο Εμβιλά δεν πρόλαβε να σουτάρει από κοντά και στο 19΄το σκορ άνοιξε ο Γκάρι Ροντρίγκες με συρτό σουτ, κι αφού η μπάλα κόντραρε και στον Γιαννούλη.

Στο 25΄ ο Καρβάλιο είδε το κοντινό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει κόρνερ, στο 27΄ ο Βούρος παραλίγο να σημειώσει το… αυτογκόλ της αγωνιστικής (κόρνερ) και στο 42΄ ο Ελ Αραμπί αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Νιόπλιας προσπάθησε να παρέμβει στον αγώνα με κάποιες αλλαγές αλλά το μοτίβο δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό μόνιμα στην επίθεση και την ομάδα του Έλληνα τεχνικού σε διαρκή φάση άμυνας, αλλά να έχει και μια αξιόλογη τελική σε σουτ του Ντουρμισάι, στο 57΄.
Στο 59΄ ο Επασί «έβγαλε» το τετ α τετ με τον Ροντρίγκες, ενώ στο 66΄ ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του Ελ Αραμπί, πάλι με τη χρήση VAR, για χέρι του Μασούρα στην πάσα προς τον Μαροκινό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιαννούλης αποβλήθηκε για ανατροπή του Μασούρα που έφευγε μόνος μπροστά σε άδεια εστία και κάπου εκεί ο ΟΦΗ έχασε κάθε ελπίδα για κάτι καλό.

Στο 85΄, σε φάουλ του Βαλμπουενά και σουτ του Σισέ η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Επασί και στο 89΄ ο Ντουρμισάι σημείωσε αυτογκόλ με κεφαλιά, προσπαθώντας να αποκρούσει προ του Μπουχαλάκη, για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83΄ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες, Καρβάλιο (90΄+1 Φατιγκά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (80΄ Λυμπεράκης), Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61΄ Καμάου), Μπουζούκης, Τσιλιανίδης (46΄ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46΄ Ουές), Λάμπρου (76΄ Πασαλίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις