Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3: «Διπρόσωπη» και πάλι αλλά νικήτρια στο Αγρίνιο

Superleague 1, Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3: «Διπρόσωπη» και πάλι αλλά νικήτρια στο Αγρίνιο
Intime.gr

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ, που… πέρασε με αγχωτικό 3-1 από την έδρα του Παναιτωλικού, σε ματς για την 5η αγωνιστική της Superleague 1

Η ΑΕΚ κατάφερε για ένα ακόμα ματς να δείξει την ικανότητα της στην επίθεση, αλλά και τις αδυναμίες της στην άμυνα, ζορίστηκε από τον Παναιτωλικό, είδε τον Στάνκοβιτς να κάνει σημαντικές επεμβάσεις και τελικά… ηρέμησε λίγο πριν το φινάλε του ματς, με το γκολ του Τσούμπερ να διαμορφώνει το τελικό 3-1 υπέρ της Ένωσης.

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, με την ΑΕΚ όμως να φτάνει στο γκολ με τη συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα. Έπειτα από σέντρα του Μοχαμάντι, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, ο Ροντρίγκες έκανε άσχημη έξοδο και ο παίκτης της Ένωσης έκανε το 0-1.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έδειξαν να ελέγχουν το ματς, ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε να γίνει επιθετικός και στο 21′ ο Τσούμπερ έπιασε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ έφτασε τελικά στο 0-2. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ στο 26′ και ο Βράνιες πήδηξε ψηλά, ακούμπησε… όσο έπρεπε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Τα πράγματα άλλαξαν θεαματικά στη συνέχεια. Ο Παναιτωλικός ανέβασε.. στροφές στην επίθεση και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πίεσε την ΑΕΚ, χάνοντας ευκαιρίες. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς όμως είχε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία (49′). Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον Βαρόνε να απομακρύνει. Ο Βράνιες έπιασε νέα κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι Αγρινιώτες πάντως είδαν τις προσπάθειες τους να βρίσκουν… στόχο στο 58′.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού αναπτύχθηκαν πολύ ωραία από τα δεξιά, ο Μπαρμπόσα έστρωσε στον Βέργο στην περιοχή και αυτός με ωραίο γυριστό σουτ, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-2. Ο Βράνιες άφησε ανοικτό χώρο στον αντίπαλο επιθετικό για να εκτελέσει.

Ο Παναιτωλικός παρέμεινε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Η ΑΕΚ είχε… χάσει τα ηνία, με τον Μιλόγεβιτς να περνάει τον Σιμάνσκι αντί του Σιμόες. Γρήγορα, η Έβωση βελτίωσε την εικόνα της στο χώρο του κέντρου, με τους Τσούμπερ και Μοχαμαντί να δημιουργούν και τον Αραούχο στο 70′ να είναι άστοχος από καλό σημείο.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Μιλόγεβιτς να φρεσκάρει την ενδεκάδα του μεσοεπιθετικά (Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί στις θέσεις των Αραούχο και Μάνταλου). Ο Παναιτωλικός συνέχισε επιθετικά και στο 78′ είδε τον Στάνκοβιτς να βγάζει την κοντινή κεφαλιά του Κορνέλιους.

Τελικά, η ΑΕΚ “καθάρισε” το ματς στο 83′. Ο Τσούμπερ έβγαλε την πάσα για τον Ανσαριφάρντ, ο δεύτερος έπιασε με τη μια το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Μελίσσας έδιωξε, ο Ελβετός πήρε το “ριμπάουντ” και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το τελικό 1-3. Στην τελευταία φάση του ματς και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βέργος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις