Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Αντέδρασε και πήρε βαθμό στη Λεωφόρο η Ένωση

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Αντέδρασε και πήρε βαθμό στη Λεωφόρο η Ένωση

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στην πρώτη αγωνιστική των play off της Superleague 1 και η διαφορά τους στη βαθμολογία παρέμεινε στο +4 υπέρ της Ένωσης.

Σε αντίθεση με το ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα του Οφρυδόπουλο αντέδρασε αυτή τη φορά στο γρήγορο προβάδισμα των “πρασίνων” με τον Αϊτόρ και ισοφάρισε με πέναλτι του Άμραμπατ, που κέρδισε ο Αραούχο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ισοπαλία έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να διατηρείται στο +4 από τον Παναθηναϊκό και να κρατά το προβάδισμα απέναντί του, στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, με τον Τσούμπερ να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να πλασάρει κάτω από το σώμα του Διούδη, αλλά να στέλνει την μπάλα σύριζα από το δοκάρι και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν όμως αυτός που σκόραρε αμέσως μετά, αφού στην πρώτη δική του φάση στο ματς στο 4′, ο Γκατσίνοβιτς έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αϊτόρ κι ο Ισπανός “τσίμπησε” την μπάλα τόσο προ του Μισελέν, όσο και πάνω από τον Στάνκοβιτς, για να τη στείλει στα δίχτυα με άψογο πλασέ και να κάνει το 1-0 στην αναμέτρηση.

Το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Οφρυδόπουλου, αλλά στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν σιγά σιγά να “πιέζουν” για την ισοφάριση. Με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο, η Ένωση δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ, με τον Άμραμπατ να χάνει τη σημαντικότερη εξ αυτών στο 23′, όταν νικήθηκε από τον Διούδη σε σουτ μέσα στην περιοχή.

Ο ίδιος έκανε όμως την κάθετη πάσα στο 43′ για να βγάλει τον Αραούχο απέναντι από τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού, με τον Αργεντινό να προλαβαίνει την μπάλα και να κερδίζει πέναλτι. Ο Μαροκινός μέσος ανέλαβε λοιπόν την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στην αναμέτρηση, με την εικόνα του αγώνα να μένει ίδια όμως και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Ένωση έψαξε και ένα δεύτερο γκολ και φάνηκε να το βρίσκει στο 49′ με τον Μήτογλου. Ο Έλληνας αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Διούδη, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως έδειξε ο βοηθός διαιτητή και επιβεβαίωσε το VAR.

H AEK είχε μία καλή ευκαιρία και με τον Μισελέν λίγο μετά, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του Τριφυλλιού δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε αμέσως σε τρεις αλλαγές.

Μαουρίσιο, Κώτσιρας και Βιγιαφάνιες πέρασαν στο ματς και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να “πιέσει” εκείνος στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ. Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν όμως να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες για γκολ μέχρι και το 85′, όταν ο Παλάσιος πέρασε δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά σούταρε πάνω στον Στάνκοβιτς.

Το 1-1 δεν άλλαξε έτσι μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να φεύγει “αλώβητη” από τη Λεωφόρο και να διατηρεί τη διαφορά των 4 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, στη βαθμολογία των play off της Superleague 1.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (59′ Μαουρίσιο), Αϊτόρ (90’+2′ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (46′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Καρλίτος (59′ Βιγιαφάνιες).
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88′
Λε Ταλέκ), Χατζησαφί, Άμραμπατ (79′ Γκαρσία), Μάνταλος (76′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις