Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Πράσινο το αθηναϊκό ντέρμπι και η κορυφή του πρωταθλήματος

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Πράσινο το αθηναϊκό ντέρμπι και η κορυφή του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του αθηναϊκού ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-1 του συνόλου του Ματίας Αλμέιδας για την τέταρτη αγωνιστική της Superleague 1 κι έκανε το 4/4 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός πήρε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ και δήλωσε βροντερό “παρών” στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην κατάμεστη Λεωφόρο, οι πράσινοι “λύγισαν” με ανατροπή και την Ένωση, ξεφεύγοντας πλέον με 6 βαθμούς από τον Δικέφαλο και με 4 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ο οποίος γκέλαρε και με τον Βόλο.

Για να καταφέρει να φέρει τούμπα το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός πίεσε και κέρδισε δύο πέναλτι, τα οποία μετέτρεψαν σε γκολ οι Αϊτόρ και Σπόραρ. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με γκολ του Πινέδα.

Ο αγώνας

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός του ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα κι έχασε την πρώτη ευκαιρία για γκολ, με τον Στάνκοβιτς να νικάει τον Σπόραρ σε τετ-α-τετ στο 5′. Οι πράσινοι πίεζαν ψηλά την ΑΕΚ, η οποία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κάνοντας λάθη στα μετόπισθεν, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Στο 26′ ο Κουρμπέλης αστόχησε από κοντά με κεφαλιά, με τη συνέχεια να ανήκει στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε στο 36′ να ανοίξει το σκορ.

Μετά από λάθος του Πέρεθ, ο Γκατσίνοβιτς πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Αραούχο και εκείνος την έσπασε στον Πινέδα, ο οποίος νίκησε τον Μπρινιόλι από κοντά για το 0-1.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι στο 41′ σε χέρι του Χατζισαφί στην περιοχή, με τον Αϊτόρ να γράφει το 1-1 από την άσπρη βούλα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι πράσινοι κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον Λιβάι Γκαρσία να ανατρέπει τον Γκάνεα μέσα από την περιοχή. Ο Σπόραρ ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση και έγραψε το 2-1, κάνοντας την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στην ΑΕΚ με σκοπό να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Όμως ήταν η Ένωση αυτή που απείλησε πρώτη όταν στο 55ο ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής και ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε πολύ σπουδαία επέμβαση.

Οι πρώτες κινήσεις του Αλμέιδα από τον πάγκο προκειμένου να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού ήταν ο Μάνταλος, ο Άμραμπατ και ο Ελίασον σε μια ασυνήθιστη “τριπλή” αλλαγή πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα (58′). Ήδη η ΑΕΚ είχε χρησιμοποιήσει όλα τα επιθετικά της “όπλα” αφήνοντας παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο και τους Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα.

Έτσι δημιουργήθηκαν για τους γηπεδούχους οι χώροι να πετύχουν ακόμα ένα γκολ αλλά ο Αϊτόρ πού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Στάνκοβιτς, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 61′.

Η ΑΕΚ απάντησε στα 72′ με κλασική χαμένη ευκαιρία του Αραούχο, που σούταρε ψηλά άουτ μετά την εξοχή παράλληλη μπαλιά του Άμραμπατ.

Στο 78′ το γήπεδο “πήρε φωτιά” όταν ήρθε η στιγμή ο Βραζιλιάνος Μπέρναρντ να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το “τριφύλλι”. Στο 85′ το οριζόντιο δοκάρι “κράτησε” ξανά την ΑΕΚ “ζωντανή” καθώς εκεί προσέκρουσε το δυνατό σουτ του Παλάσιος από το ύψος της περιοχής.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Παλάσιος επέλεξε να πάει μόνος του στην τελική προσπάθεια και δεν «έσπασε» την μπάλα προς τον Ιωαννίδη, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 90’+4’ η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία μέσα απ’ τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ για να ισοφαρίσει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Παλάσιος (90+3’ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (57’ Μοχαμαντί), Γιόνσον (57’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (58’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Αραούχο (76’ Φαν Βέερτ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις