Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Αντέδρασε με πειστική εμφάνιση

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Αντέδρασε με πειστική εμφάνιση

Τα… σκληρά λόγια του Γιάννη Αλαφούζου έπιασαν τόπο. Ο Παναθηναϊκός είχε μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο και επικράτησε με 2-0 μέσα στη Λεωφόρο, επιστρέφοντας έτσι στα “τρίποντα” στη Superleague 1.

Έχοντας για διαστήματα πολύ καλό ρυθμό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρόμητου (2-0) με τα γκολ των Καρλίτος και Παλάσιος και έφτασε τους 20 βαθμούς, προσπερνώντας -με ματς περισσότερο- ΠΑΟΚ, Άρη και ΟΦΗ. Απ’ την άλλη, οι Περιστεριώτες παρέμειναν στους 9 βαθμούς και στο +2 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά; ισορροπημένο στο πρώτο του δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρά υπεροχή και τον Ατρόμητο να “πατάει” καλά μεσοαμυντικά και να κρατάει τις γραμμές του. Το “τριφύλλι” πίεσε περισσότερο στη συνέχεια, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αφού είχε αργό ρυθμό ανάπτυξης. Οι Περιστεριώτες ήταν “μαζεμένοι” στην άμυνα τους και έψαξαν κάποια καλή αντεπίθεση.

Μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε λίγο περισσότερο χώρο, κατάφερε -στην πρώτη του σοβαρή φάση- να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊτόρ έβγαλε τη σέντρα στο 30′, ο Καρλίτος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά μετά, ο Ισπανός έκανε όμορφο γύρισμα, αλλά ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Γιαννιώτη, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει.. το πάνω χέρι. Ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Σπιριντόνιβιτς (49′) όπως και την εκτέλεση φάουλ του στο 61′ και συνέχισε να είναι… θεατής του αγώνα. Στο 55′ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στο 2-0, αλλά -μετά από φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου γκολ- ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρα την υπεροχή, με τον Παλάσιος να είναι κινητικός και να ψάχνει το γκολ. Ο Αργεντινός τα κατάφερε στο 75′ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (δεν μπόρεσε να το βγάλει ο Γιαννιώτης). Το ματς δεν είχε.. άλλα να δώσει, αφού οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις