Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Νίκη 4άδας για το Τριφύλλι

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Νίκη 4άδας για το Τριφύλλι
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την τρίτη αγωνιστική των play off της Superleague 1 και έβαλε “φωτιά” στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη.

Σε ένα “ανοιχτό” ματς, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αϊτόρ στο 34′ και βρήκαν ένα δεύτερο με φοβερό σουτ του Χουάνκαρ στο 64′, αλλά ο Ζίβκοβιτς μείωσε με πλασέ από κοντά στο 70′ και το ματς ήταν “θρίλερ” μέχρι το φινάλε. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν όμως να βρουν και ένα δεύτερο γκολ, με το Τριφύλλι να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη, που τον φέρνει ισόβαθμο με τον Άρη στην 4άδα.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, με πρόθεση να επιτεθούν και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στα πρώτα λεπτά, με τις άμυνες να αποτρέπουν μία “καθαρή” ευκαιρία από το ξεκίνημα του αγώνα.

Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης μάλιστα, ο ΠΑΟΚ φάνηκε ότι θα μπορέσει να ανοίξει το σκορ, αφού ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ένα πλασέ του Άκπομ, που σταμάτησε στον Βέλεθ. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ισπανού του Τριφυλλιού, αλλά το είχε κολλημένο στο σώμα του και έτσι ο Βόσνιος ρέφερι κλήθηκε στο VAR και τελικά ακύρωσε την αρχική του απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” από τη συγκεκριμένη φάση και “πίεσε” στη συνέχεια την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του, “κυνήγησε” τις αντεπιθέσεις. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει κλασισκή ευκαιρία για γκολ, με πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια.

Μέχρι το 34′. Γιατί στο σημείο αυτό, ο Παλάσιος έκανε μία εξαιρετική σέντρα από δεξιά και η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αϊτόρ πετάχτηκε και πρόλαβε την μπάλα με το κεφάλι, για να κάνει εξ επαφής το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” πήγαν έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο πολύ πιο δυνατά, με στόχο την ισοφάριση. Ο Μπρινιόλι “εκτινάχθηκε” όμως και απέκρουσε ένα τρομερό σουτ του Κούρτιτς από μακριά, ενώ ο Ελ Καντουρί αμέσως μετά, αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά από γύρισμα του Άκπομ, στέλνοντας την μπάλα σύριζα από το κάθετο δοκάρι του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός δεν… πλήρωσε έτσι την “πίεση” του ΠΑΟΚ και είχε την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς με ένα δικό του δεύτερο γκολ. Στο 64′ και μετά από κόρνερ, η μπάλα έφθασε στον Χουάνκαρ στα όρια της περιοχής και ο Ισπανός έπιασε μία “φωτοβολίδα” με τη μία, στέλνοντας την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα, για το 2-0 στο ματς.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε όμως να αντιδράσει λίγο μετά, αφού στο 70′ βρήκε το πρώτο δικό του γκολ. Από σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά κατέληξε στον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι κι αυτός από κοντά νίκησε τον Μπρινιόλι για το 2-1.

Το ματς έγινε έτσι “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση να να κλείνουν τους “πράσινους” στην περιοχή τους, αλλά τον Μπρινιόλι να μην “απειλείται” σοβαρά με ένα δεύτερο γκολ.

Το 2-1 έμεινε λοιπόν μέχρι τέλους και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας τον στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, που δίνει και τα “εισιτήρια” για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ αντίθετα, έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και στρέφεται πια στο ματς με τη Μαρσέιγ για το Conference League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (30’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις