Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1: «Ξέσπασμα» και επιστροφή στις νίκες για το «τριφύλλι»

Superleague 1, Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1: «Ξέσπασμα» και επιστροφή στις νίκες για το «τριφύλλι»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός φώναξε «παρών» με τον πλέον εμφατικό τρόπο αφού «ισοπέδωσε» με 5-1 τον μέχρι πρότινος αήττητο Βόλο για την 4η αγωνιστική της Superleague

Με μία «μαγική» εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις για την επιστροφή του στις νίκες στο πρωτάθλημα της Superleague και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή (3/10).

Αφού προηγήθηκε 4-0 του Βόλου, ο οποίος παρουσιάστηκε… αγνώριστος. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο εφετινό τους ημίχρονο, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο κι έφτασαν στην εμφατική νίκη τους με γκολ των Καρλίτος (3’ και 69’, κορυφαίος του γηπέδου), Ιωαννίδη (4’), Χατζηγιοβάνη (33’) και Βιτάλ (45’+1’ πέν.). Μείωσε στο 58’ ο Γκιουλέν για τη θεσσαλική ομάδα, που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με… τέρμα το γκάζι και μόλις στο 3’ από γύρισμα του Ρομέρο, ο Κλέιμαν καθυστέρησε να απομακρύνει, ο Καρλίτος έκλεψε την μπάλα κι από κοντά έκανε το 1-0, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα, ο Χατζηγιοβάνης έκανε χαμηλή σέντρα, ο Ρομέρο έκανε «τσαφ» και ο Ιωαννίδης το εκμεταλλεύτηκε κι έκανε το 2-0 από κοντά.

Στο 15’ ο Φεράρι βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και «δοκίμασε» το πόδι του, όμως ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 24’ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αρχικά με τον Καρλίτος κι εν συνεχεία με τον Βιτάλ που πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 32’ από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Καρλίτος, ο Ιωαννίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν, ο οποίος τον νίκησε, όμως ένα λεπτό αργότερα (33’) ήρθε και το 3-0 για τους «πράσινους». Από νέα εξαιρετική πάσα του Καρλίτος με το εξωτερικό φάλτσο, ο Χατζηγιοβάνης με πλασέ στην κίνηση στη μικρή περιοχή τριπλασίασε τα τέρματα για τον Παναθηναϊκό.

Στο 44’ ο Καρλίτος έφυγε μαζί με τον Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας κι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φεράρι. Μετά από… διαβουλεύσεις ο Καρλίτος άφησε την εκτέλεση στον Βιτάλ, ο οποίος «σημάδεψε» σωστά και στο 45’+1’ έκανε το 4-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπήκε λίγο καλύτερα από τον Παναθηναϊκό και με διάθεση να δείξει κάποια πράγματα μεσοεπιθετικά και στο 58’ ο Γκιουλέν με κεφαλιά από φάουλ του Μπαριέντος μείωσε σε 4-1.

Στο 64’ ο Καρλίτος έφυγε ξανά μπροστά, ο Κλέιμαν έκανε παρακινδυνευμένη έξοδο και βρήκε την μπάλα άτσαλα, με τον Ιωαννίδη να κλέβει, να πασάρει ξανά στον Ισπανό φορ, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Γκρίλο έδιωξε πάνω στη γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα (69’) ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε πέμπτο γκολ, μετά από φάουλ του Βιτάλ, πρώτη κεφαλιά του Βέλεθ και κοντινό πλασέ του Καρλίτος (5-1), ενώ μέχρι το τέλος τις αναμέτρησης και με εξαίρεση κάποιες όμορφες ενέργειες του Βιτάλ δεν πραγματοποιήθηκε κάποια αξιόλογη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ (76’ λ.τρ. Σάρλια), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης (63’ Παλάσιος), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (76’ Μαουρίσιο), Βιτάλ, Καρλίτος (70’ Λούντκβιστ), Ιωαννίδης (70’ Μακέντα).

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο (46’ Γκιουλέν), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν (74’ Σοάρες), Τσοκάνης, Ροσέρο (46’ Μπαριέντος), Φερνάντες (74’ Τερεζίου), Μπαρτόλο, Φαν Φέερτ (74’ Βοϊτκόφσκι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις