Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Νίκη για Play Offs οι Ηπειρώτες

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Νίκη για Play Offs οι Ηπειρώτες
ΦΩΤΟ Intime

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική της Superleague 1 και εδραιώθηκε στην εξάδα που οδηγεί στα Play Offs.

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Οι Ηπειρώτες με 30 βαθμούς έφτασαν τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα ο Απόλλωνας παραμένει ουραγός με 9 βαθμούς και σε πολύ δύσκολη θέση. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Πίρσμαν (26΄) και Εραμούσπε (πεν. 79΄), ενώ στις καθυστερήσεις αστόχησε σε πέναλτι ο Τσιλούλης για την «ελαφρά ταξιαρχία». 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και στο 18΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σάλιακας με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Βέρλχουστ. Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε την πίεση, η οποία καρποφόρησε στο 26΄, όταν ο Πίρσμαν εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή μπαλιά του Γκαρντάβσκι και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε σκληρό και χωρίς ρυθμό, με πάρα πολλές διακοπές. Ο Απόλλωνας έδειχνε να επιθυμεί να πιέσει και να απειλήσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να διατηρούν το χαμηλό τέμπο και να «σκοτώνουν» τον ρυθμό του ματς.

Τελικά το παιχνίδι «καθάρισε» στο 79΄, όταν ο ΠΑΣ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με πέναλτι του Εραμούσπε. Νωρίτερα, σε ανύποπτη φάση και σέντρα του Μπρένερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φαν Λα Πάρα και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε την παράβαση.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Τσιλούλη, σε ασυνεννοησία των Κάργα και Λοντίγκιν. Ο Τσιλούλης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μάντεψε σωστά τη γωνία και απέκρουσε.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίκγιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Γκαρντάβσκι (68΄ Μπρένερ), Καραχάλιος, Ντομίνγκες (89΄ Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80΄ Οικονομόπουλος), Περέα

Απόλλων Σμύρνης (Γρκότε): Βέρλχουστ, Τουτουαρίμα, Λισγάρας (46΄ Μαρτίνες), Ρόγκνε, Ντεντάκης, Φατιόν (46΄ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Παπαγεωργίου, Παμλίδης (62΄ Τσιλούλης), Κραγιόπουλος (62΄ Γιακιμόβσκι), Ιωαννίδης (76΄ Ντάουντα)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις