Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Superleague 1: Σκέψεις για μείωση των ομάδων και αλλαγή στο σύστημα των play off

Superleague 1: Σκέψεις για μείωση των ομάδων και αλλαγή στο σύστημα των play off

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο φέρεται να έχει μπει στο… μυαλό των ομάδων της Superleague 1, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και λόγω κούρασης, στο φινάλε της σεζόν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Live Sport, οι παράγοντες των ομάδων της Superleague 1 σκέφτονται το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 12 ή ακόμη και 10.

Το συγκεκριμένο “σενάριο” φαίνεται πως έχει… πέσει στο τραπέζι, για να υπάρξει ένα πιο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα έχει μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον και θα “τραβήξει” περισσότερα κέρδη. Η όποια απόφαση πάντως για μείωση των ομάδων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή πριν από τη σεζόν 2023/24.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σκέψεις και αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα στα play off. Από τις ομάδες υπάρχουν… παράπονα για μεγάλο αριθμό αγώνων (οι ομάδες των play off έβγαλαν μεγάλη κούραση στο μίνι πρωτάθλημα).

Στο πρόσφατο ΔΣ της Superleague 1 είχε συζητηθεί να γίνονται play off με οκτώ ομάδες αλλά όχι διπλά ματς και ο πρώτος της κανονικής περιόδου να δίνει τέσσερα ματς στην έδρα του, ανάμεσα στα οποία και αυτό με τον δεύτερο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις