Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Βόλος – ΑΕΚ 1-3: Σημαντική νίκη με Τσούμπερ

Superleague 1, Βόλος – ΑΕΚ 1-3: Σημαντική νίκη με Τσούμπερ

Πριν μια αγωνιστική κατάφερε να “σοκάρει” τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Ο Βόλος δεν μπόρεσε να κάνει τα ίδια και στην ΑΕΚ. Η Ένωση πέρασε με 3-1 από το Πανθεσσαλικό και -πριν το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ- ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague 1. Χαμένο πέναλτι από τους γηπεδούχους, λίγο πριν δεχθούν το πρώτο γκολ. Μείωσαν με αυτογκόλ του Βράνιες. Γκολ και δυο ασίστ ο Τσούμπερ. Τρόμαξαν όλοι με Λιβάι Γκαρσία – Αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο ο Αμραμπάτ.

Το 2x2 στην… εποχή Αργύρη Γιαννίκη έκανε η ΑΕΚ. Η Ένωση έφυγε νικηφόρα από την έδρα του φορμαρισμένου Βόλου, νικώντας με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσούμπερ, με ένα γκολ και δυο ασίστ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγώνα, προσπαθώντας να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να “χτίσουν” κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Η πρώτη φάση του ματς ήρθε από πλευράς ΑΕΚ στο 10′, με το σουτ του Αμραμπάτ να περνάει για λίγο άουτ.

Ο Βόλος είχε καλές αντεπιθέσεις, αλλά έδειξε δυσκολία στο… σετ παιχνίδι που επιχείρησε η ΑΕΚ. Στο 17′ όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μήτογλου προς στον Στάνκοβιτς, ο Μπαρτόλο μπήκε στη φάση, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, σε τετ-α-τετ.

Στο 29′ είχαμε μια… δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Ο Κλέιμαν μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή, ύστερα από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τους ανθρώπους της Ένωσης να… φωνάζουν για γκολ.

Ο Βόλος ανέβασε… στροφές και στο 33′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά τα κοντινά σουτ των Μπαρτόλο και Γκρίλο. Έξι λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (ο Σιμόες βρήκε λίγο στο πόδι τον Πουρίτα), ο Ρεγκατέν ανέλαβε την εκτέλεση, γλίστρησε και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42′ “φτιάχτηκε” ένα… μέρος του σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσούμπερ έκανε τη σέντρα στον Ανσαριφάρντ στην περιοχή και ο Ιρανός φορ με ωραίο τελείωμα στην περιοχή την έστειλε στα δίχτυα, για το 0-1. Οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή θεώρησαν ότι οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να σταματήσουν, αφού κατά την εκδήλωση της επίθεσης της Ένωσης έπεσε ο Πουρίτα στο έδαφος.

Το 0-2 του πρώτου μέρους έγινε στο 45+3′. Η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ανσαριφάρντ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Άμραμπατ, με τον Κλέιμαν να τον γκρεμίζει εκτός περιοχής. Ωστόσο, η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Το σφύριγμα για το ημίχρονο έφερε μαι… ένταση μεταξύ των παικτών, που όμως “έσβησε” γρήγορα.

Ο Βόλος μπήκε αποφασισμένος για να σκοράρει στην επανάληψη. Κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα και αναπτύχθηκε από τις πτέρυγες. Σε μια πολύ καλή του στιγμή (57′) το σουτ του Μπαριέντος έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ. Η ΑΕΚ δέχθηκε πίεση, αλλά βρήκε χώρους για αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση (61′) ο Άμραμπατ δέχθηκε την κάθετη του Μάνταλου, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, σε τετ-α-τετ.

Ο Αργύρης Γιαννίκης τόνωσε την ενδεκάδα της ομάδας του, ρίχνοντας στο ματς (65′) τους Λιβάι Γκαρσία και Λε Ταλέκ στις θέσεις των Ανσαριφάρντ και Μάνταλου. Επιθετικές “ενέσεις” έγιναν και από την πλευρά του προπονητή του Βόλου, που συνέχισε να έχει επιθετικό ρόλο στο ματς και στο 79′ έφτασε στη μείωση του σκορ, με το αυτογκόλ του Βράνιες.

Το ματς πήρε… φωτιά, με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι δυο λεπτά μετά με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Άμραμπατ να μην πιάνει καλή κοντινή κεφαλιά στο 84′ από τη μικρή περιοχή του Βόλου. Η Ένωση έδειξε καλύτερη εικόνα στο φινάλε του ματς και πήρε το “διπλό”, αλλά είδε τον Αμραμπάτ να αποχωρεί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ενόχληση στον ώμο, μετά από άσχημη πτώση του (σε προσπάθεια να προλάβει τον Κλέιμαν στην έξοδο) και τον Λιβάι Γκαρσία να δέχεται τις πρώτες βοήθειες, μετά από άσχημη πτώση, σε διεκδίκηση της μπάλας. Οι παίκτες των δυο ομάδων πέρασαν στιγμές αγωνίας, μέχρι να βγει ο παίκτης της ΑΕΚ με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε και την αποβολή του προπονητή των γηπεδούχων.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Χατζιαφί να παίρνει την ασίστ του Τσούμπερ και να διαμορφώνει το τελικό 3-1

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις