Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Superleague, Άρης – Ατρόμητος 3-0: Επιθετικός και νικητής στο ντεμπούτο του Χέρμαν Μπούργος

Superleague, Άρης – Ατρόμητος 3-0: Επιθετικός και νικητής στο ντεμπούτο του Χέρμαν Μπούργος
Intime.gr

Ο Άρης έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Ατρομήτου στο “Βικελίδης” με 3-0, σε εξ αναβολής ματς για την 17η αγωνιστική της Superleague. Ο Μαντσίνι τα δυο πρώτα γκολ των γηπεδούχων. Έσπασε το… ρόδι ο Ιτούρμπε στο πρωτάθλημα. Σημαντικές επεμβάσεις από τον Γιαννιώτη στο πρώτο ημίχρονο.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να δούμε το έργο του, αλλά Χέρμαν Μπούργος έφτιαξε σίγουρα την ψυχολογία των παικτών του Άρη. Οι “κίτρινοι” βρήκαν απέναντι τους τον “αδύναμο” Ατρόμητο και τον νίκησαν με 3-0 μέσα στο “Βικελίδης”.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τους Θεσσαλονικείς στους 33 βαθμούς και στην… πόρτα της εξάδας (στο -1 από τον ΟΦΗ και στο -2 από τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει ματς λιγότερο). Να θυμίσουμε ότι οι “κίτρινοι” περιμένουν και την απόφαση του CAS για το -6 που τους έχει επιβληθεί από την αρχή της χρονιάς. Όσον αφορά τους Περιστεριώτες, παρέμειναν στους 17 βαθμούς και στο -1 από την 12η Λαμία, έχοντας όμως και μια… οφειλή σε ματς.

Ο Άρης είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον έλεγχο και πίεσε για να φτάσει στο γκολ, προσπαθώντας κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Ο Ατρόμητος, όμως, είδε τον Γιαννιώτη να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στο 6′ έδιωξε το εξ επαφής πλασέ του Καμαρά, ενώ έδειξε πανέτοιμος στα σουτ και στις μπαλιές που “μπήκαν” στο χώρο δράσης του.

Ιτούρμπε και Καμαρά έδειξαν να… τραβάνε μπροστά τον Άρη. Ήταν οι εκφραστές των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών των “κιτρίνων” έχοντας αρκετά σουτ, με τον Γιαννιώτη να βγαίνει κάθε φορά νικητής. Μάλιστα, ο δεύτερος “πυροβόλησε” στο 41′ από τη γραμμή της μικρής περιοχής, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έδιωξε.

Έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, ο Άρης κέρδισε στο 44′ πέναλτι, για ανατροπή του Ιτούρμπε από τον Καστεγιάνο. Ο διαιτητής Ευαγγέλλου πήγε τελικά να τσεκάρει ο ίδιος τη φάση και… πήρε πίσω την παράβαση. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τις 13 τελικές και στο 1-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Μαντσίνι.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άρης έφτασε σε δεύτερο γκολ. Στο 58′ ο Σάσα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαντσίνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη για το 2-0 και το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τις ομάδες να προχωρούν σε αλλαγές. Ο Άρης, όμως, δεν.. παράτησε το ματς και λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης (83′) έφτασε στο 3-0. Ο Μπερτόγλιο έβγαλε κάθετη στον Ιτούρμπε, με τον Παραγουανό επιθετικό να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, με δυνατό αριστερό σουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις