Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Superleague: Κρίσιμο Δ.Σ για την αναδιάρθρωση – Σενάρια για πρωτάθλημα 14 ως και 18 ομάδων

Superleague: Κρίσιμο Δ.Σ για την αναδιάρθρωση – Σενάρια για πρωτάθλημα 14 ως και 18 ομάδων
ΦΩΤΟ intime

Σήμερα (27/7) στις 10:00 το πρωί είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ της Superleague, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας και θα επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση.

Το ενδεχόμενο εισήγησης στην ΕΠΟ για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα συζητηθεί σήμερα (27/7) στο Δ.Σ της Superleague.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως κατά της αναδιάρθρωσης και υπέρ της διατήρησης των 14 ομάδων στη λίγκα, είναι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ, Βόλος, ενώ και ο Αστέρας δεν είναι αρνητικός αρκεί να μην μειωθεί το μερίδιό του από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης και μάλιστα με 18 ομάδεςείναι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός, ενώ υπέρ των 16 ομάδων τάσσονται ΑΕΚ, Ατρόμητος και Λαμία. Ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του, ενώ ο Πανιώνιος προφανές τάσσεται υπέρ κάθε σεναρίου αναδιάρθρωσης, προκειμένου να μην υποβιβαστεί.

Με τα τωρινά δεδομένα ο Πανιώνιος (που τερμάτισε τελευταίος στα play out) υποβιβάζεται, ο ΠΑΣ Γιάννινα (πρωτοπόρος όταν τερματίστηκε πρόωρα η Superleague 2) θα προβιβαστεί, ενώ η Ξάνθη και ο δεύτερος της Superleague 2 Απόλλων Σμύρνης θα δώσουν μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Αν οι ομάδες της λίγκας αυξηθούν στις 16, τότε δεν πέφτει κανένας και ανεβαίνουν ΠΑΣ και Απόλλων, ενώ αν γίνει αναδιάρθρωση με 18, επίσης δεν υπάρχει υποβιβασμός ενώ θα κερδίσουν την άνοδο επίσης Χανιά και Λεβαδειακός.

Φυσικά υπάρχει πάντα ανοιχτό και το ζήτημα της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που δεν έχει τελειώσει η εκδίκασή της και αν τυχόν προωθηθεί πρωτάθλημα 14 ομάδων και την επόμενη σεζόν, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο οι Ακρίτες να προσπαθήσουν να “μπλοκάρουν” την επικύρωση της βαθμολογίας, καθώς σε περίπτωση επιστροφής των 7 βαθμών που τους έχουν αφαιρεθεί, στέλνουν τον Παναιτωλικό στο μπαράζ παραμονής, το οποίο να σημειωθεί πως δεν έχει οριστεί ακόμα πότε θα διεξαχθεί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις