Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Superleague: Ο ΠΑΣ Γιάννινα «έσπασε» τον Αστέρα Τρίπολης, μεγάλη νίκη για Απόλλωνα Σμύρνης

Superleague: Ο ΠΑΣ Γιάννινα «έσπασε» τον Αστέρα Τρίπολης, μεγάλη νίκη για Απόλλωνα Σμύρνης
Intime.gr

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα που νικά τον Αστέρα (1-0 στην Τρίπολη) μετά τον Ολυμπιακό, στις αρχές Ιανουαρίου. Νίκη… μισή παραμονή πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0). Στο 0-0 έμεινε το Λαμία – Ατρόμητος, σε ματς για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκεριας της Superleague.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από την Τρίπολη νικώντας 1-0 τον Αστέρα και σταμάτησε το σερί των Αρκάδων που κρατούσε από τις 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Αρκάδες, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά το δοκάρι έσωσε την εστία του Τσιφτσή με τους Παμλίδη (13’) και Ελευθεριάδη (24’).

Οι Αρκάδες ισορρόπησαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκαν με τη σειρά τους άτυχοι στο 46 ΄με το δοκάρι του Φερνάντεθ. Τελικά, στο 85’ ο Μπρένερ ήρθε να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους (μπήκε στο ματς στο 56’).

Νίκη που τον βάζει σε πλεονεκτική θέση ενόψει lay out πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης στο «Γεώργιος Καμάρας», επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς χάρη σε τέρμα του Σλίβκα στο 63΄ σε ένα ματς που είχε αρκετές ευκαιρίες. Πλέον οι δύο ομάδες μπαίνουν στα play out, όπου θέλουν να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις, με τον Απόλλωνα βέβαια σε πολύ καλύτερη κατάσταση (οκτώ βαθμούς πάνω από τους Αγρινιώτες και εννέα από τον προτελευταίο ΟΦΗ), ενώ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο.

Ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 63΄με τον Σλίβκα, ο οποίος μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Μπεντινέλι  πλάσαρε σωστά από το ύψος του πέναλτι.

Τέλος, Λαμία και Ατρόμητος έφεραν «λευκή» ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» για την τελευταία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή, αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ, χάθηκε από τους γηπεδούχους στο 45’, όταν ο Ντέλετιτς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Λαμία (ανατροπή του Καραμάνου από τον Γούτα), αλλά ο Μανδάς του έβαλε «στοπ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις