Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Superleague, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Η γκολάρα του Σάστρε «ανέτρεψε» τους «πράσινους» στην Τούμπα

Superleague, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Η γκολάρα του Σάστρε «ανέτρεψε» τους «πράσινους» στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε γρήγορα το σκορ στην έδρα του ΠΑΟΚ, “βραχυκύκλωσε” τους γηπεδούχους με την τακτική του, αλλά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην ανατροπή (2-1). Ο Ίνγκασον ισοφάρισε το τέρμα του Παλάσιος. Με γκολάρα του Σάστρε στο 88′ ήρθε η νίκη. “Φώναξαν” οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι.

Με τη νίκη αυτή, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο.. κυνήγι του Ολυμπιακού, φτάνοντας τους 44 βαθμούς (διατηρήθηκε στο -9 από τους “ερυθρόλευκους”). Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι, δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά και διατηρήθηκε στους 30 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός “πάτησε” καλά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, παρά την επιθετική… διάθεση του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δυσκολεύτηκαν στο να “χτίσουν” μια καλή προσπάθεια, αλλά στο 6′ δέχθηκαν και το γκολ. Ο Παλάσιος πρόλαβε με το… τσίμπημα της μπάλας τον Ζίβκοβιτς, μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ άφησε «άγαλμα» τον Πασχαλάκη για το 0-1

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη αδυναμία να γίνει απειλητικός, αφού ο Παναθηναϊκός έβγαλε μεγάλη πίεση μεσοαμυντικά και δεν άφησαν διαδρόμους προς την εστία του Μπρινιόλι. Στην πρώτη τους όμως ευκαιρία (25′), οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” την ισοφάριση, με τον Τσόλακ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με κοντινή κεφαλιά. Τρία λεπτά μετά, ο Πασχαλάκης έκανε “μεγάλη”.

Στο 31′ είχαμε μια φάση που ξεσήκωσε την πλευρά του Παναθηναϊκού, για πέναλτι του Τσιγγάρα στον Αϊτόρ. Ο διαιτητής Τρεϊμάνις τσέκαρε τη φάση στο onfield review και δεν έδωσε παράβαση, με το “τριφύλλι” να διαμαρτύρεται!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, στο 39′ είδε τον Βέλεθ να.. πλησιάζει το αυτογκόλ (ο Μπρινιόλι πρόλαβε το γύρισμα του Ισπανού με κεφαλιά), στο 45+1′ ο Τσόλας έστειλε για λίγο άουτ την μπάλα με ανάποδο “ψαλίδι”, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Ιωαννίδης έκανε κρίσιμη παρέμβαση στο γύρισμα του Αουγκούστο μέσα από τη μικρή περιοχή. Στη φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι, για χέρι του Βέλεθ, αλλά η μπάλα βρήκε στο στήθος του, κάτι που είδε και το VAR.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Μουργκ, κάνοντας έτσι τον ΠΑΟΚ πιο επικίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έδειξε να… χαλάει την αμυντική του συγκέντρωση, αν και είδε τους Θεσσαλονικείς να πλησιάζουν με μεγαλύτερη ευκολία την περιοχή του.

Η παρουσία του Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έκανε τους γηπεδούχους πιο επικίνδυνους (από τα αριστερά), ενώ “ανέβηκαν” και οι Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς. Ψάχνοντας ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των γηπεδούχων, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές (Μέσα οι Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ και Άκπομ, εκτός οι Βιείρίνια, Τσιγγάρας και Άκπομ). Ανάλογες κινήσεις έγιναν και από την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (εκτός οι Αλεξανδρόπουλος -τραυματίας- και Ιωαννίδης, μέσα οι Αγιούμπ και Γκατσίνοβιτς).

Το ματς έφτασε στην τελική του ευθεία, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τον στόχο του στο 77′. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν “καθάρισε” μια εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αυτή πέρασε κάτω από πόδια και ο Ίνγκασον από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Οι δυο προπονητές έκαναν τις τελευταίες τους κινήσεις στο ματς. Στο 81′ ο ΠΑΟΚ ζήτησε την αποβολή του Πέρεθ, (έκοψε την αντεπίθεση του Μιτρίτσα, πιάνοντας τον από το λαιμό – γιακά) με τον διαιτητή να δίνει κίτρινη κάρτα. Η μπάλα πήγε… πάνω – κάτω στο φινάλε του ματς

Τότε ήταν που ο ΠΑΟΚ έφερε.. τούμπα το ματς. Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, ο Σάστρε έπιασε εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα -με το εξωτερικό- και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο και στο χορτάρι, έχοντας περάσει τη γραμμή, για το τελικό 2-1. Στο 90+6′ ο Τρεϊμάνις έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Μιτρίτσα, αλλά είδε τη φάση στο VAR και το πήρε.. πίσω.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις