Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Superleague: Υποβιβάστηκε η ΑΕΛ – Στα μπαράζ ο Παναιτωλικός, «σώθηκε» ο ΟΦΗ

Superleague: Υποβιβάστηκε η ΑΕΛ – Στα μπαράζ ο Παναιτωλικός, «σώθηκε»  ο ΟΦΗ
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΛ ηττήθηκε με 3-1 στο θεσσαλικό ντέρμπι από τον Βόλο και υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Superleague 2, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play out της Superleague. Νίκη παραμονής από τον ΟΦΗ, καθώς ο Παναιτωλικός έχασε στην έδρα του και θα βρεθεί στα μπαράζ.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η Λάρισα χρειαζόταν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Αγρινιώτες για να παραμείνει “ζωντανή” για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά οι Βολιώτες δεν της χαρίστηκαν. Δουβίκας και Μπαρτόλο έδωσαν από νωρίς το προβάδισμα στους γηπεδούχους και παρότι οι “βυσσινί” μείωσαν με τον Ντουρμισάι, ένα τρίτο γκολ από τον Μπουένο έβαλε “ταφόπλακα” στις ελπίδες τους. Η ΑΕΛ υποβιβάστηκε έτσι από την πρώτη κατηγορία, πέντε χρόνια μετά την άνοδό της σε αυτή.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού, αφού ηττήθηκε με 3-1 από τον αδιάφορο Ατρόμητο. Ραμπέγιο και Ενσικολού σκόραραν στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και χάρισαν στους Περιστεριώτες μια νίκη γοήτρου, αφού τα γκολ των Μανούσου και Ματσόλα στο τέλος (88′ και 90+1′) δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός θα βρεθεί πια στα μπαράζ, όπου κι θα “μονομαχήσει” τη δεύτερη ομάδα της Superleague 2 για μία θέση στη Superleague της ερχόμενης σεζόν.

 

 

 

Τέλος, στη Λαμία, ο ΟΦΗ εξασφάλισε και μαθηματικά τη δική του παραμονή στην κατηγορία, αφού επικράτησε με 2-0 κόντρα στους αδιάφορους γηπεδούχους. Σακόρ (στο 5′) και Ντε Κούζμαν (στο 81′) πέτυχαν τα “χρυσά” γκολ για τους Κρητικούς, τα οποία τους έφεραν στο +4 από τον Παναιτωλικό, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play out της Superleague.

 

 

Η βαθμολογία στα play out

Βόλος 43 (32)
ΠΑΣ Γιάννινα 35 (31)
Ατρόμητος 34 (32)
Λαμία 32 (32)
Απόλλων Σμύρνης 31 (31)
ΟΦΗ 31 (32)
Παναιτωλικός 27 (32)
ΑΕΛ 24 (32)
* ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης έχουν ματς λιγότερο, ενώ ο Παναιτωλικός υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την ΑΕΛ στην τελευταία αγωνιστική.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις