Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΤΕΛΙΚΟ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-0 της ΑΕΚ. Πάρτι έστησαν οι ερυθρόλευκοι με 2 γκολ του Τζιμπούρ και ένα των Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Μιραλάς, Χολέμπας. Δείτε βίντεο.
ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Το πάρτι μόλις άρχισε στο Γ. Καραϊσκάκης.

81′ Ο Έντερ στη θέση του Μπλάνκο.

80′ Σουτ του Λυμπερόπουλου πέρασε άουτ.

75′ Ο Πάντελιτς στη θέση του Μιραλάς.

73′ Κίτρινη κάρτα στον Ριέρα.

71′ Αποθέωση για τον Τζιμπούρ την ώρα που δίνει τη θέση του στον Ρόμενταλ.


70′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Δυνατό σουτ του Χολέμπας στην αριστερή γωνία του Σάχα. Κίτρινη κάρτα στον σκόρερ.

69′ Ο Μπερνς στη θέση του Μίτσελ.


68′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Μιραλάς με ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρόλευκων.

65′ Σουτ του Σκόκο, μπλόκαρε ο Πάρντο.


61′ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ. Ο Γαλλοαλγερινός με φοβερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Σάχα.

55′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας μόνος του στην καρδιά της περιοχής κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

53′ Ο Ουρτάδο στη θέση του Ιμπαγάσα.

52′ Σουτ του Μπαχά πέρασε μακριά από την εστία του Πάρντο.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.

46′ Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Γκερέιρο.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

34′ Ο Καφές έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά νωρίτερα ο Παμπορίδης είχε διακόψει το ματς για φάουλ του Ντιόπ πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

21′ Ένταση μεταξύ των παικτών. Ο Ιμπαγάσα έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γκερέιρο και οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν πάνω στον Αργεντινό. Ο Παμπορίδης έδειξε κίντρινη στον Ιμπαγάσα.


19′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Φουστέρ πρόλαβε την έξοδο του Σάχα, μετά την πάσα του Τζιμπούρ και ανέβασε το δείκτη του σκορ.

18′ Ωραία προσπάθεια του Μιραλάς, με τον Σάχα να μπλοκάρει τη μπάλα.

16′ Κι άλλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα αυτή τη φορά έφυγε άουτ.

11′ Δυνατό σουτ του Μπαχά, η μπάλα έφυγε άουτ.

9′ Η πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στην περιοχή του Πάρντο. Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ και ο Χολέμπας έδιωξε πριν κάποιος παίκτης της Ένωσης γίνει επικίνδυνος.


7′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Μέλμπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας.


2′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Τζιμπούρ με κεφαλια σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Κόρνερ του Ιμπαγάσα, πρώτη κεφαλιά του Μοντέστο και ο Γαλλοαλγερινός μόνος του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Σέντρα στον αγώνα

Ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των θυμάτων της Ιαπωνίας.

ΑΕΚ:
Σάχα, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46′ Λυμπερόπουλος), Μίτσελ (69′ Μπερνς), Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (81′ Έντερ), Μπαχά

Oλυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (53′ Ουρτάδο), Τζεμπούρ (71′ Ρόμενταλ), Μιραλάς (75′ Πάντελιτς), Φουστέρ, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Ριέρα

Διαιτητής: Παμπορίδης

Στο Γ. Καραϊσκάκης έφτασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ολυμπιακός και ΑΕΚ βγήκαν για ζέσταμα


18:20
Ούρκο Πάρντο και Αντώνης Νικοπολίδης βγαίνουν για ζέσταμα, μπροστά στο πέταλο της “Θύρας 7”


18:12
Οι Σάχα και Αραμπατζής εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη προθέρμανση. Αποδοκιμασίες και συνθήματα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Και υπόλοιποι παίκτες της Ένωσης στο χορτάρι για ζέσταμα.

ΩΡΑ 18.15  ΦΩΤΟ NEWSIT Θύρα 7 μια ώρα πριν την έναρξη

17:57 Περίπου 8 χιλ. κόσμος βρίσκεται πλέον στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου.

17:35 Και οι παίκτες των “ερυθρόλευκων” επιστρέφουν στα αποδυτήρια.

17:33 Η σειρά των παικτών του Ολυμπιακού να βγούν στον αγωνιστικό χώρο, που γνωρίζουν την αποθέωση. Οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

17:30
Οι παίκτες της ΑΕΚ πατούν χορτάρι, στην πρώτη αναγνωριστική βόλτα πριν από το ζέσταμα και αποδοκιμάζονται.

17:26 Έφτασε και η αποστολή του Ολυμπιακού. Με διαφορά λίγων λεπτών, οι αποστολές των δύο ομάδων έφτασαν στο γήπεδο.

17:25:
Οι διαιτητές του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα.

17:23
Πριν από λίγο έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο.

 
* Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ έχουν σημαντικές απουσίες. Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ραούλ Μπράβο (ανέτοιμος) και Τοροσίδη (τιμωρημένο), ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Φετφατζίδη. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων καλείται να βρει λύσεις στις απουσίες των τραυματιών Δέλλα, Μπλάνκο, Καράμπελα και Μάκου, ενώ εκτός είναι και ο Νταντόμο.
 
* Ο τεχνικός των Πειραιωτών αναμένεται να ξεκινήσει με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τους Μανιάτη, Αβράαμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας στην άμυνα και τους Μοντεστό, Ιμπαγάσα στον άξονα. Ο Ριέρα θα βρίσκεται αριστερά, ο Μιραλάς δεξιά και ο Φουστέρ πίσω από τον Τζιμπούρ.
 
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοϊσές, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Μιραλάς, Πάντελιτς, Ριέρα, Τζεμπού.
 
* Με 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Σάχα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λαγός, Ματέος, Νασούτι και Μανωλάς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τετράδα της άμυνας. Αν τελικά προτιμηθεί ο Γεωργέας ή ο Γιάχιτς στα δεξιά, ο Μανωλάς είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως σέντερ μπακ. Αμυντικός χαφ διατηρείται ο Ντιοπ, με τους Μίτσελ και Καφέ να είναι οι δύο εσωτερικοί χαφ. Ο Γκερέιρο θα έχει το ρόλο του οργανωτή, ενώ ο Μπαχά θα παίξει κορυφή, με τον Σκόκο συμπαραστάτη σε ελεύθερο ρόλο.
 
Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Αργυρίου, Γεωργέας, Ματέος, Νασούτι, Γιάχιτς, Καφές, Σκόκο, Μανωλάς, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Ντιόπ, Μίτσελ, Έντερ, Λεονάρντο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπερνς, Μπαχά.
 
Στον α’ γύρο η ΑΕΚ είχε επικρατήσει εντός έδρας του Ολυμπιακού με “>1-0, χάρις το τέρμα που είχε σημειώσει ο Ίσμαελ Μπλάνκο λίγο πριν την λήξη του αγώνα.
 
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε