Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Team USA: Με αυτούς τους παίκτες θα αγωνιστούν οι ΗΠΑ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023

Team USA: Με αυτούς τους παίκτες θα αγωνιστούν οι ΗΠΑ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023

Επισημοποιήθηκε το ρόστερ της Team USA για το Μουντομπάσκετ 2023. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδας.

Η κληρωτίδα έφερε την Εθνική Ελλάδας αντιμέτωπη στο Μουντομπάσκετ 2023 με τις ΗΠΑ, αλλά και με τα βατά “εμπόδια” της Νέας Ζηλανδίας και της Ιορδανίας!

Λίγο παραπάνω από 1,5 μήνα πριν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης (25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου), οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το ρόστερ της Team USA.

Οι παίκτες που θα πλαισιώσουν τη δωδεκάδα των ΗΠΑ είναι οι εξής:

PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τζος Χαρτ

SG: Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς

SF: Μπράντον Ίνγκραμ, Μικάλ Μπρίτζες

PF: Μπόμπι Πόρτις, Καμ Τζόνσον, Πάολο Μπανκέρο

C: Τζάρεν Τζάκσον, Γουόκερ Κέσλερ

Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση των ομίλων, ενώ οι δύο τελευταίες συνεχίζουν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Από τη δεύτερη φάση των ομίλων οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά (που θα φιλοξενηθούν στη Μανίλα) με τους αγώνες πλέον να είναι νοκ άουτ.

Η Ελλάδα, που κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο, εφόσον περάσει στη δεύτερη φάση των ομίλων διασταυρώνεται με τον τέταρτο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος.

Η πρετοιμασία της Team USA θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου στο Λας Βέγκας και θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο στις 7 Αυγούστου. Στη συνέχεια η ομάδα θα πραγματοποιήσει περιοδεία δύο εβδομάδων στην Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα αντιμετωπίσει και την Εθνική Ελλάδας (18 Αυγούστου).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις