Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

To «εύγε» και ο έπαινος της Βουλής των Ελλήνων στους Έλληνες Ολυμπιονίκες

To «εύγε» και ο έπαινος της Βουλής των Ελλήνων στους Έλληνες Ολυμπιονίκες

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε και τίμησε σήμερα τους Έλληνες Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου.

Η Ολομέλεια σε ειδική εκδήλωση τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τους προπονητές που διακρίθηκαν στο Τόκιο και τους απένειμε ονομαστικούς τιμητικούς επαίνους και το μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων .

Τα μετάλλια σε χρυσές και αργυρές εκδόσεις απονεμήθηκαν στους αθλητές αναλόγως της διακρίσεως του. Το μετάλλιο αναπαράγει σφραγίδα, όπου αναγράφονται οι λέξεις «Βουλευτικόν Σώμα» και απεικονίζει τη θεά Αθηνά, σύμβολο της σοφίας, της δίκαιης νίκης και του Αγώνα των Ελλήνων του 1821 για την ελευθερία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας καλωσορίζοντας τους Ολυμπιονίκες ανέφερε πως “η Βουλή κατ’ έθος, πρέπον τιμά κάθε τετραετία τους Έλληνες Ολυμπιονίκες” και απευθυνόμενους σε αυτούς είπε “εσείς, χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές, μεγάλες υπερηφάνειες σε στιγμές και σε ώρες που είχαμε ανάγκη αυτές τις χαρές εν μέσω πανδημίας, εν μέσω έκφρασης σκληρής κλιματικής κρίσης.

Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμαζόταν, την ώρα που το περιβάλλον και περιουσίες και οι άνθρωποι δοκιμαζόταν εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μηνύματα αντοχής, μηνύματα επιτυχίας, μηνύματα αισιοδοξίας που τόσο τα χρειαζόταν αυτόν τον Ιούλιο η χώρα μας” και και μεταξύ άλλων πρόσθεσε ” είστε εδώ για να σας απονείμει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί εκφραστές του ελληνικού λαού, την τιμή που σας πρέπει, σε ανταπόδοση του κόπου, της επίδοσης, της συμμετοχής αλλά και της χαράς, της ανυπόκριτης χαράς που δώσατε στον ελληνικό λαό αυτό το καλοκαίρι, μέσω της μονάκριβης επίδοσής σας. Η πολιτεία προφανώς διά του αρμόδιου Υπουργού Αθλητισμού θα βελτιώσει το χρέος της απέναντί σας”.

Ο κ. Τασούλας παρατήρησε πως ” ακόμα και στα ομαδικά αγωνίσματα η γοητεία, η φιλοδοξία, η πρόκληση του αθλητισμού και της άμιλλας είναι περισσότερο μονήρης και μοναχική και η δημοσιότητα έρχεται πάντα με την επιτυχία, όχι με την προετοιμασία, που είναι ο κόπος, η αγωνία, το άγχος, τα ερωτηματικά.

Είμαστε δίπλα σας περισσότερο στην επιτυχία και λιγότερο στην προετοιμασία και θα πρέπει κι αυτό να το δούμε –κι είμαι βέβαιος ότι θα το δούμε και θα το βελτιώσουμε- και θα πρέπει να φωταγωγήσουμε όχι τόσο με δημοσιότητα, όσο με περισσότερη φροντίδα αυτήν την αθέατη πλευρά της επιτυχίας, που είναι η προεργασία, αυτήν τη μοναχική πλευρά της προετοιμασίας, η οποία συμπληρώνεται περισσότερο από τους δικούς σας ανθρώπους, τους προπονητές σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και οι οποίοι συμμερίζονται αυτή την αγωνία, που μετατρέπεται σε έκρηξη χαράς και σε μετάδοση χαράς από την επιτυχία σας” και κατέληξε “θα ήθελα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπίας, άρα και εκ μέρους του ελληνικού λαού, για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς περισσότερους, που κρύβετε οι ίδιοι μες στην καρδιά σας και τον νου σας, να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ θερμά και να σας πω ότι πέρα από τα βραβεία, πέρα από τις ανταποδόσεις, πέρα από τη χαρά των συμπολιτών σας, που σας αντίκρυζαν υπερήφανοι, όλη αυτή η επίδοση, όλη αυτή η μοναδικότητα της επιτυχίας, όλο αυτό το μυστικό της επιτυχίας, σας ανήκει και αντανακλαστικά μας ανήκει.

Γι’ αυτήν την προσφορά σας σας ευχαριστούμε, με κεφαλαία γράμματα, και σας συγχαίρουμε. Να ‘στε καλά”. Στην τιμητική συνεδρίαση μίλησαν εκ μέρους των Ολυμπιονικών ο αθλητής της Υδατοσφαίρισης Εμμανουήλ Ζερβεδάς, η αθλήτρια του Τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής μας Λευτέρης Πετρούνιας που ζήτησαν από την Πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της στους αθλητές Στην ειδική συνεδρίαση, επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπυρίδων Καπράλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Μανώλης Αυγενάκης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Μετά την ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια, οι Ολυμπιονικές ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τα 200 χρόνια Ελλάδα. Βεβαίως δεν έλειψαν οι σέλφι και οι φωτογραφίες που πολύ θέλησαν να έχουν με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πάντως χρειάσθηκε να κάνει – όπως είπε ο ίδιος – έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να παραστεί στην ειδική αυτή συνεδρίαση της Βουλής. Καθώς το πρωί έπρεπε να κάνει έναν προ εγχειρητικό έλεγχο καθώς θα υποβληθεί σε επέμβαση για να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό και ήταν αβέβαιο εάν θα μπορούσε να παραβρεθεί από την αρχή της εκδήλωσης και να μιλήσει από το βήμα της Ολομέλειας όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τελικά, τα κατάφερε, πρόλαβε όπως ανέφερε ο ίδιος, να αλλάξει στο πάρκινγκ της Βουλής και να φορέσει το κουστούμι της Ολυμπιακής μας Ομάδας και παρέλαβε τόσο το αναμνηστικό μετάλλιο της Βουλής όσο και εκ του προχείρου μίλησε και αυτός από το βήμα της Ολομέλειας ζητώντας και αυτό οι αθλητές να νιώσουν την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις