Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

UEFA: Δικαίωμα στην ευρωπαϊκή λίστα των ομάδων για δύο νέους παίκτες εάν έπαιζαν σε Ρωσία – Ουκρανία

UEFA: Δικαίωμα στην ευρωπαϊκή λίστα των ομάδων για δύο νέους παίκτες εάν έπαιζαν σε Ρωσία – Ουκρανία
Reuters

Η UEFA έκανε γνωστό ότι δίνει το δικαίωμα στις ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη να δηλώσουν έως και δύο νέους παίκτες στη λίστα τους αν προέρχονται από Ρωσία ή Ουκρανία.

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούν να αποκτήσουν έως δύο παίκτες από ρωσικούς και ουκρανικούς συλλόγους, για τους υπόλοιπους αγώνες στις φετινές ηπειρωτικές διοργανώσεις, εξαιτίας της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.

Η FIFA νωρίτερα αυτόν τον μήνα επέτρεψε σε ξένους παίκτες και προπονητές να εγκαταλείψουν προσωρινά τους ρωσικούς και ουκρανικούς συλλόγους και να υπογράψουν σε νέες ομάδες.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα να τροποποιήσει τους κανονισμούς των 2021/22 UEFA Champions League, 2021/22 UEFA Europa League και 2021/22 UEFA Europa Conference League και να επιτρέψει στους συλλόγους να αποκτήσουν έως δύο νέους παίκτες» ανέφερε η UEFA.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να συμπεριλάβει διάταξη που επιτρέπει στους συλλόγους να εγγράφουν το πολύ δύο επιπλέον παίκτες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εγγραφεί σε σύλλογο που συνδέεται με την UAF ή το FUR και των οποίων τα συμβόλαια έχουν ανασταλεί».

Η τροποποίηση θα ισχύει και για τις ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League γυναικών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις