Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

UEFA: Μεγάλες ανακοινώσεις προσεχώς για Euro, Champions League και Europa League

UEFA: Μεγάλες ανακοινώσεις προσεχώς για Euro, Champions League και Europa League
ΦΩΤΟ Reuters

Οι οριστικές αποφάσεις για την παρουσία φιλάθλων στο προσεχές Euro του καλοκαιριού και το νέο φορμάτ σε Champions League και Europa League, αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα (19/4) από τους ανθρώπους της UEFA.

Οι αποφάσεις για Μπιλμπάο, Μόναχο και Δουβλίνο ως τόπους διεξαγωγής του Εuro 2020 και η μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 2024 είναι τα κύρια σημεία στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, την Δευτέρα 19 στην πόλη της Ελβετίας Μοντρέ.

Επίσης θα ανακοινωθεί ο Ζβονίμιρ Μπομπάν ως ο νέος επικεφαλής του ποδοσφαίρου στην UEFA, έχοντας ήδη περάσει από παρόμοια θέση στη FIFA. Δεν θα είναι επίσημος ρόλος, θα διαχειριστεί τις σχέσεις με πρωταθλήματα και εταιρείες, αλλά και το ζήτημα VAR, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo. Σχετικά με το Euro 2020, μετά την επιβεβαίωση παρουσίας φιλάθλων από Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Μπακού, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Γλασκόβη, Λονδίνο και Ρώμη, απομένει η τελική απόφαση για τρεις χώρους.
Η Ισπανία έχει θέσει ως εναλλακτική λύση για το Μπιλμπάο, το στάδιο La Cartuja στη Σεβίλλη, αν και η απόφαση εξαρτάται από την UEFA.

Η εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα συνέλθει μία ημέρα πριν από το 45ο τακτικό συνέδριο της UEFA, θα έχει επίσης στο τραπέζι τη μεταρρύθμιση του Champions και Europa League από το 2024 και την οικονομική κατανομή για τον κύκλο 2021-2024, όπως και το Champions League γυναικών για την περίοδο 2021-2025.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις