Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

UEFA: Σκέψεις για αλλαγές στο Financial Fair Play

UEFA: Σκέψεις για αλλαγές στο Financial Fair Play
Reuters

Το νέο μοντέλο που θα συζητηθεί από την UEFA θα έχει στο στόχαστρο «σπατάλες και υπερβολές» των ομάδων, αφού ενώ υπάρχει οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο, οι μισθοί των παικτών και οι προμήθειες των μάνατζερ δε μειώνονται.

Θα έχουμε διαφοροποίηση από την UEFA; Παρελθόν ίσως να αποτελέσει το Financial Fair Play (FPF), όπως το γνωρίζουμε τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, την Πέμπτη (25/3), η UEFA θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για ένα νέο σύστημα κανόνων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το οποίο θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε.

Όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η βασική ιδέα «δαπάνες αντίστοιχες των χρημάτων που υπάρχουν», που διέπει αυτή τη στιγμή το FFP, ενδέχεται να αλλάξει στη φιλοσοφία «δαπάνες όσων είναι απαραίτητων χωρίς σπατάλη», με δεδομένες και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως «κυκλοφορεί» σε δημοσιεύματα, ένα πιθανό μέτρο είναι η υιοθέτηση ενός ανώτατου ορίου μισθών, αλλά και ένας φόρος πολυτελείας, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις