Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

UEFA: Βραβεύει Κιάερ και γιατρούς με το «Presidents award» για την σωτήρια παρέμβαση στον Κρίστιαν Έρικσεν

UEFA: Βραβεύει Κιάερ και γιατρούς με το «Presidents award» για την σωτήρια παρέμβαση στον Κρίστιαν Έρικσεν
Reuters

Το ιατρικό επιτελείο που έσωσε τη ζωή του Δανού μεσοεπιθετικού, Κρίστιαν Έρικσεν, στο Euro 2020 και ο αρχηγός της εθνικής Δανίας, Σίμον Κιάερ, είναι οι αποδέκτες για το «Βραβείο Προέδρου της UEFA», όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το βραβείο του «προέδρου της UEFA» θα πάρουν ο αρχηγός της εθνικής Δανίας, Σιμόν Κιάερ αλλά και το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό, σαν μια… επιβράβευση για την καταλυτική τους παρουσία, στη σωτηρία του Κρίστιαν Έρικσεν.

«Φέτος το President’s award ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μια σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και μας κάνει να την βλέπουμε όλοι μας με διαφορετικό τρόπο. Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του», τόνισε με μήνυμά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Θυμίζουμε ότι ο Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στις 12 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη -για το Euro 2020 και δέχθηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες που του έσωσαν τη ζωή στο γήπεδο, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο αρχηγός των Σκανδιναβών, Σίμον Κιάερ, ήταν εκείνος, ο οποίος ξεκίνησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη στον Έρικσεν, ενώ, βεβαίως, μαζί με τους υπεύθυνους γιατρούς του σταδίου τιμώνται ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής Δανίας, που η βοήθειά τους ήταν αποφασιστικής σημασίας.

«Κάνατε μια φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή» τόνισε ο Έρικσεν σε μήνυμά του, ευχαριστώντας το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό. «Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας, τόσο στις 12 Ιουνίου όσο και μετά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις