Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό, ηρεμία στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό ο οποίος ήθελε περισσότερο τη νίκη αφού σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετούσε από την πρώτη αγωνιστική το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι οφ. Στον Παναθηναϊκό η ήττα αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία αφού η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Κανένας δεν περίμενε να δει δύο ομάδες έτοιμες στην πρώτη αγωνιστική της Basketleague αλλά αυτό που παρουσίασαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο άδειο ΣΕΦ ήταν εντελώς αποκαρδιωτικό.

Πολλά λάθη, κακές επιλογές στην επίθεση και άστοχα σουτ συνέθεσαν το παζλ του πρώτου ντέρμπι “αιωνίων”. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη, και κάλυψε τη μισή διαφορά που είχε στη βαθμολογία λόγω της τιμωρίας από την περυσινή σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τρεις παίκτες του να… βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά αν και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σε κακό βράδυ. Ο Λοτζέσκι ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Ο Βελγοαμερικανός δεν έχασε σουτ και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Πρίντεζης και Σλούκας οι παίκτες που ανέλαβαν δράση όταν είδαν ότι ο Σπανούλης ήταν εγλκλωβισμένος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι αφού η φροντ λάιν τους έχει 4 καινούρια πρόσωπα. Κανένας από τους νέους δεν έκανε τη διαφορά αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά κορμιά για να κοντράρουν τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

Οι “πράσινοι”, θεωρητικά, θα περίμενε κανείς να είναι πιο έτοιμοι αφού δεν έχουν τόσες αλλαγές στο ρόστερ τους. Όμως είχαν πολλά προβλήματα στην προετοιμασία τους. Ο Λάσμε έχασε το μεγαλύτερο μέρος, ο Μαυροκεφαλίδης μπήκε την τελευταία εβδομάδα στις προπονήσεις ενώ ο Ούκιτς μπορεί να έκανε την έκπληξη και να έπαιξε αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο γνωστός Ούκιτς.

Ο Διαμαντίδης πάλευε μόνος του στην επίθεση και ο Φώτσης στην άμυνα. Στα θετικά του Παναθηναϊκού η παρουσία του Παππά που έδειξε ότι μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Και οι δύο έχουν να βελτιώσουν πάρα πολλά και στρέφουν την προσοχή τους στα ματς για την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκό ταξίδεψε, ήδη, στη Λιθουανία όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Λιέτουβος Ρίτας. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων, την Παρασκευή στο ΣΕΦ κόντρα στην Μάλαγα.

Μπαρτζώκας: Ζητώ κατανόηση! Σημαντική η νίκη, δύσκολη η σεζόν

Πεδουλάκης: Δεν ήμασταν καλοί αλλά θα βελτιωθούμε

Έφτασαν μαζί τους… 100 πόντους! “Κόκκινο” το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων”

Με… σκούπες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο Caravel

To πρώτο… αίμα – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19:15)

Με Ούκιτς στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!

Λάσμε: Δεν το απολαμβάνεις σε άδειο γήπεδο

Συμφώνησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τους ελέγχους ντόπινγκ

Εξονυχιστικό έλεγχο ντόπινγκ ζητάει ο Ολυμπιακός

Δ.Γιαννακόπουλος: Θα κερδίσουμε εύκολα στο ΣΕΦ!

Παναθηναϊκός: Πρωτοφανής επίδειξη θράσους από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός για Γιαννακόπουλο: “Καταδικάστηκε η οπαδική συμπεριφορά”

Έτοιμος ο Σπανούλης – Αμφίβολος ο Μπέγκιτς

Οι διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

“Φαβορί ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ντέρμπι”

“Καρφιά” Γιαννακόπουλου σε Αγγελόπουλους: Στο σπίτι του κρεμασμένου…

Τζάμπολ… αιωνίων – Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε