Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έφτασαν μαζί τους… 100 πόντους! “Κόκκινο” το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν αλλά και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι είναι εντελώς ανέτοιμες. Το τελικό 55-45 τα λέει όλα για το επίπεδο του μπάσκετ που έπαιξαν και οι δύο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης αφού έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ματ Λοτζέσκι (14π). Ο Διαμαντίδης(16π) πάλευε μόνος του να κρατήσει τον Παναθηναϊκό.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό που το ήθελε περισσότερο και είχε τρεις παίκτες σε καλή ημέρα ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τον Διαμαντίδη. Πάρα πολλές κακές επιλογές, 33 συνολικά λάθη και πολύ χαμηλό σκορ συνέθεσαν την εικόνα της πρώτης αναμέτρησης των δύο αιώνιων αντιπάλων.

Οι δύο ομάδες όπως ήταν λογικό ξεκίνησαν χωρίς ρυθμό και με κακές επιλογές στην επίθεση. Οι δύο προπονητές είχαν χτίσει τις άμυνές τους πάνω στους Σπανούλη και Διαμαντίδη. Οι δύο ηγέτες των ”αιωνίων” τελείωσαν την πρώτη περίοδο με μηδέν, 2 ασίστ και δύο πόντους, 1 ασίστ αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με 9-13 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 7-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (16-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με δύο τρίποντα των Λοτζέσκι και Περπέρογλου και προηγήθηκε με 22-14. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, βρήκε λύσεις από τον Διαμαντίδη και με σερί 9-0 πήρε το προβάδισμα στο σκορ (22-23). Ο Λοτζέσκι ήταν η απάντηση των ερυθρόλευκων στον Διαμαντίδη και με δύο βολές του διαμορφώθηκε το 29-27 του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με επιθετικό ρεσιτάλ του Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε τους πρώτους 7 πόντους της ομάδας του και της έδωσε το δικαίωμα να προηγηθεί με 5 (36-31). Ο Πρίντεζης πήρε ανάσες και ο Λοτζέσκι ανέλαβε δράση. Με 4 δικούς του πόντους οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +9 αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Το τρίποντο του Μπράμου έδωσε μία ανάσα στους πράσινους αλλά ο Σλούκας με δύο προσωπικά καλάθια επανέφερε τη διαφορά στο +8 (44-36), στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Σπανούλης ήταν σε κακό βράδυ (ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες), αλλά ο Ολυμπιακός είχε σε κάθε περίοδο και διαφορετικό πρωταγωνιστή. Στην τέταρτη ήταν η σειρά του Σλούκα να πάρει από το… χέρι τους ερυθρόλευκους και να τους δώσει προβάδισμα 8 πόντων (51-43). Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες να μειώσει τη διαφορά και έτσι το τρίποντο του Πέτγουεϊ, 1.20 πριν τη λήξη έδωσε πρόωρο τέλος στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σλούκας ήταν οι πρωταγωνιστές των ερυθρόλευκων. Ο Διαμαντίδης έμοιαζε να παλεύει μόνος του για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός απέχει ένα βαθμό από τον αντίπαλό του αφού ξεκίνησε με -2 και έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 3 (1/6 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Ντάνστον 3 (6 ριμπάουντ), Σπανούλης 2 (1/7 σουτ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Περπέρογλου 3 (1/9 σουτ, 8 ριμπάουντ), Σλούκας 9 (4/6 σουτ), Σίμονς 2 (3 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 14 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη), Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12 (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Μάντζαρης 7 (2/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη).

Παναθηναϊκός: Μπράμος 3 (1/4 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Κάρι 2 (4 ριμπάουντ), Μπατίστ 2 (2 ριμπάουντ), Φώτσης 5 (1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ούκιτς 1 (0/4 σουτ), Λάσμε 2 (1/3 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 λάθη), Μαυροκεφαλίδης 8 (4/12 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 16 (4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Γκιστ (0/1 σουτ, 2 ριμπάουντ), Παππάς 6 (2/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ματσιούλις (0/4 σουτ, 2 ριμπάουντ).

Με… σκούπες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο Caravel

To πρώτο… αίμα – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19:15)

Με Ούκιτς στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!

Λάσμε: Δεν το απολαμβάνεις σε άδειο γήπεδο

Συμφώνησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τους ελέγχους ντόπινγκ

Εξονυχιστικό έλεγχο ντόπινγκ ζητάει ο Ολυμπιακός

Δ.Γιαννακόπουλος: Θα κερδίσουμε εύκολα στο ΣΕΦ!

Παναθηναϊκός: Πρωτοφανής επίδειξη θράσους από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός για Γιαννακόπουλο: “Καταδικάστηκε η οπαδική συμπεριφορά”

Έτοιμος ο Σπανούλης – Αμφίβολος ο Μπέγκιτς

Οι διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

“Φαβορί ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ντέρμπι”

“Καρφιά” Γιαννακόπουλου σε Αγγελόπουλους: Στο σπίτι του κρεμασμένου…

Τζάμπολ… αιωνίων – Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική!

Ο Ολυμπιακός…απαντά: Τα γεγονότα δείχνουν ποιος θέλει την εξυγίανση!

Γιαννακόπουλος: Παραλήρημα και επίδειξη πλούτου του ιδοκτήτη του Ολυμπιακού

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Εμείς πληρώνουμε φόρους. Ο Παναθηναϊκός;

Απάντησε για Βασιλόπουλο ο Ολυμπιακός


Η απάντηση του Παναθηναϊκού στο “ερυθρόλευκο” εξώδικο


ΚΑΕ Ολυμπιακός: Εξώδικο για τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού!

Γιαννακόπουλος: Σε άλλο γήπεδο, κι ας είναι μικρότερο!

Επίθεση Γιαννακόπουλου σε ΑΕΚ και Μελισσανίδη!

“Δεν υπάρχει θέμα έξωσης, ελάτε να τα βρούμε”

Γιαννακόπουλος: Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Στον… αέρα ο Παναθηναϊκός – Διαφωνία με ΟΑΚΑ

Κόντρα ΟΑΚΑ – Παναθηναϊκού – Στον… αέρα ο δεύτερος τελικός της Α1(;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε