Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Ισοπαλία με Βίντα στην «OPAP Arena»

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Ισοπαλία με Βίντα στην «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Άγιαξ, ωστόσο η Ένωση πλήρωσε για ένα ακόμη παιχνίδι την επιθετική της δυστοκία με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στους Ολλανδούς. Ο Μπέργκβαϊν με πέναλτι «άνοιξε» το σκορ, με τον Βίντα χάρη σε τρομερή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε μια όμορφη αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα έχοντας στόχο να πετύχει πρώτη γκολ. Από την πλευρά του ο Άγιαξ θέλησε να «κλείσει» τους χώρους αμυντικά και να επιτεθεί στην κόντρα.

Κάτι που λειτούργησε και με το παραπάνω για τους Ολλανδούς, αφού στο 28ο λεπτό ο Μπέργκβαϊν εκμεταλλεύτηκε τα κενά της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, με τον Πινέδα στην προσπάθεια του να τον σταματήσει, να τον ανατρέπει, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι.

Από την άσπρη βούλα ο Μπέργκβαϊν ευστόχησε για να κάνει το 1-0, με την ΑΕΚ ωστόσο να μην πτοείται από αυτή την εξέλιξη.

Στο 35΄ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά την ωραία προσπάθεια του Πινέδα, ενώ στο 39΄ο Πόνσε έκανε μια δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος άνηκε ξανά στην ΑΕΚ, με τον Γκατσίνοβιτς στο 45ο λεπτό να βγάζει μια «γλυκιά» σέντρα και τον Βίντα ανενόχλητος να κάνει την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να χριστεί σκόρερ. 

Στην επανάληψη η εικόνα παρέμεινε ακριβώς η ίδια, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί πλήρως στο παιχνίδι, ωστόσο να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άγιαξ να έχει περιοριστεί πλήρως στην άμυνα του.

Μάλιστα ο Αργεντινός προπονητής στο 61΄αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή, με τους Γιόνσον-Μάνταλο και Ρότα να μπαίνουν στο παιχνίδι σε μια κίνηση που έδωσε φρεσκάδα στη μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ πήρε αυτό που δικαιούταν βάση εικόνας, με τον Βίντα στο 74΄να αξιοποιεί την τρομερή σέντρα του Άμραμπατ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Άγιαξ για το 1-1.

Στο 90ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με τον Γιόνσον να βγαίνει απέναντι στον Χόρτερ, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης έχασε… τον σφυγμό του, με αποτέλεσμα να κάνει ένα άσχημο πλασέ μην καταφέρνοντας να κάνει το 2-1 για την νταμπλούχο Ελλάδας. 

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν το γκολ, ωστόσο η κόπωση από την υπερπροσπάθεια τους στοίχησε, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης από πλευράς ΑΕΚ ήταν ο Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άγιαξ, ενώ ήταν ο παίκτης που έβγαλε την ασίστ για την ισοφάριση. Σπουδαία επέμβαση και για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος φώναξε παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της στο Europa League, με τους παίκτες του Αλμέιδα να έχουν 4 πόντους, δυο περισσότερους από Άγιαξ και Μαρσέιγ που συγκατοικούν στην 2η θέση.

Οι συνθέσεις

AEK: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Άμραμπατ Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος)

Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Μπέργκχαους, Ταχίροβιτς (84′ Φαν ντεν Μπόμεν), Τέιλορ, Μπόρχες (84′ Βαν Άξελ Ντόγκεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ), Μπεργκβάιν

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις