Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άγιαξ: Μεγάλη ευκαιρία για ιστορική νίκη μέσα στην OPAP Arena

ΑΕΚ – Άγιαξ: Μεγάλη ευκαιρία για ιστορική νίκη μέσα στην OPAP Arena
Eurokinissi

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον «μεγάλο» Άγιαξ στην OPAP Arena, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (19:45, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 3 HD), με στόχο να κάνει μια ακόμα… υπέρβαση -και την πρώτη της νίκη κόντρα στον “Αίαντα”- που θα την εδραιώσει στην κορυφή του ομίλου της, στη διοργάνωση.

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στην OPAP Arena, με την Ένωση να αντιμετωπίζει τον Άγιαξ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

H AEK προέρχεται από θρίαμβο στην έδρα της Μπράιτον και… επιστρέφει “σπίτι” της για να υποδεχθεί τον Άγιαξ (2ος όμιλος),με τον “Αίαντα” να προέρχεται από το ισόπαλο 3-3 με τη Μαρσέιγ.

Ο πληγωμένος από το κακό του ξεκίνημα «Αίαντας» έχει να πανηγυρίσει από τις 24 Αυγούστου ( 1-4 τη Λουντογκόρετς), μένοντας χωρίς νίκη τα πέντε ματς που ακολούθησαν (2ισοπαλίες-3 ήττες). Η επιστροφή του Φαν Γκάαλ σε ρόλο συμβούλου, μετά από αποχωρήσεις στελεχών, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες για μία νέα εκκίνηση. Θυμίζουμε πως ο Άγιαξ προέρχεται από εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Φέγενορντ (4-0) με τους οπαδούς να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», διακόπτοντας το ματς (ολοκληρώθηκε μετά αλί λίγα 24ωρα κι έγινε κεκλεισμένων των θυρών).

Αν και το έργο της είναι δύσκολο, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Άγιαξ κι έτσι να κάνει το 2/2 στον όμιλο, ένα αποτέλεσμα που θα την φέρει μια.. ανάσα από το να “κλειδώσει” το Conference League -μιας και θα είναι δύσκολο να τερματίσει στην τέταρτη θέση- αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητές της, για συνέχεια στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα στην έδρα του ΟΦΗ, ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Η Ένωση έχει πολλές επιστροφές σε σχέση με το ματς με τους Κρητικούς. Μάνταλος, Άμραμπατ, Γιόνσον, Βίντα, Σιντιμπέ και Χατζισαφί θα βρίσκονται ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, με τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός, λόγω της νέας θλάσης που υπέστη, κάτι που θα τον θέτει νοκ-άουτ και για το επόμενο ματς, και πάλι στην έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλεξάντερ Κάλενς, Ζίνι και Τομ Φαν Βέερτ δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραρμπατ, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Πόνσε.

Άγιαξ (Μόρις Στέιν): Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα, Μπεργκχάους, Φαν Ντεν Μπόμεν, Τέιλορ, Μπόρζες, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Βοηθοί: Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι

4ος ο Νταβίντ Σμάιτς

VAR οι Ιταλοί Πάολο Βαλέρι, Φάμπιο Μαρέσκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις