Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Αντβέρπ 2-0: Βελτιωμένη και νικήτρια στο ντεμπούτο του Τζαβέλλα

ΑΕΚ – Αντβέρπ 2-0: Βελτιωμένη και νικήτρια στο ντεμπούτο του Τζαβέλλα
Intime.gr

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στα φιλικά προετοιμασία της. Δείχνοντας αγωνιστική βελτίωση. Η Αντβέρπ δεν μπόρεσε να βάλει… δύσκολα στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (2-0).

Νικηφόρο ήταν για την ΑΕΚ το τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν την Αντβέρπ με 2-0, με τέρματα των Νεντελτσιάρου και Αλμπάνηστο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση παρουσιάστηκε… ήρεμη στην άμυνα, στο ντεμπούτο του Γιώργου Τζαβέλλα, ενώ έδειξε βελτιωμένη μεσοεπιθετικά.

Το ματς…

Στο… μισό λεπτό από την έναρξη του αγώνα, ο Μάνταλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ανβέρπ, όμως ο Ντε Βολφ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ. Η Ένωση έδειξε μαχητικότητα και ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας κι έτσι κατάφερε να μην επηρεαστεί από την πίεση που της άσκησε για κάποια λεπτά η βελγική ομάδα.

Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία πήραν αρκετές προσπάθειες και στο 15′ ο δεύτερος έκανε το γύρισμα στον Αλμπάνη, αλλά ο εξτρέμ της ΑΕΚ δεν πρόλαβε να πλασάρει -με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης- αφού παίκτης των “φιλοξενούμενων” έδιωξε πριν ο Έλληνας παίκτης σουτάρει.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να “πατάνε” καλύτερα -παρά τη βροχή- και στο 25′ είδαν τον Σεκ να διώχνει την μπάλα -από τη σέντρα του Μάνταλου- και να την στέλνει να περάσει κόρνερ, ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της ομάδας του. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε από την Αντβέρπ (41′). μετά από λάθος στην “κιτρινόμαυρη” άμυνα, ο Ντε Πάου έκανε τη λόμπα, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 45′ το γκολ του Ανσαριφάρντ ακυρώθηκε (υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και ο Ιρανός.. χάλασε το τέρμα του Σιμάνσκι).

Η ΑΕΚ μπήκε.. δυνατά στην επανάληψη και στο 48′ πλησίασε στο 1-0, αφού ο Αλμπάνης δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μπαϊρανβάντ (κάθισε στο δεύτερο ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια). Το γκολ για την Ένωση ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Μάνταλο να βγάζει την μπαλιά και τον Νεντελτσιάρου να ανοίγει το σκορ.

Οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 με τον αρχηγό τους, που δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Η επιθετική εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ έφερε ένα νέο γκολ στο 66′. ο Αλμπάνης δέχθηκε όμορφη κάθετη μπαλιά και με υπέροχο “σκάψιμο” της μπάλας, νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε.

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα (παρά τις αλλαγές που ακολούθησαν) οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν με ευκολία στο σφύριγμα της λήξης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις